Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

Yemek sonrasında hissedilen ve son derece rahatsız olan şişkinlik duygusunun birçok farklı nedeni olabilir. Özellikle yanlış beslenme alışkanlıkları bunun en bilinen sebepleri içinde yer alır. Doğal yollarla bu sorundan kurtulmak mümkündür. Ayrıntılar ise haberimizde.

09.06.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:51) Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

Şişkinlik, mide içinde yer alan gazların bu bölgeyi şişirmesi olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. Genellikle hava yoluyla alınmış olan gazların birikmesi, çok uzun süreli sorunların içinde yer almaz. Ancak bunun devam etmesi bazı rahatsızlıkların habercisidir.

Şişkinlik Nedenleri Nelerdir?

Şişkinlik nedenleri şöyledir;

  • Gazlı ve karbonhidratlı yiyecek ile içeceklerin çok sık tüketilmesi
  • Sindirim sisteminde ortaya çıkan bazı hastalıklar
  • Hazımsızlık problemi
  • Aşırı derecede stres
  • Yoğun alkol tüketimi
  • Bağırsaklarda görülen parazitler

Şişkinliğin çok kesin birden fazla çözümü vardır. Elbette burada önemli olan şey problemin altında yatan nedeni bilmektir. Özellikle çok ciddi bir hastalık söz konusu değilse tamamen doğal olan yollar sayesinde problemin üstesinden gelmek çok zor olmayacaktır.

Şişkinliğe Yönelik Doğal Tedaviler Nelerdir?

  • Şişkinliğe ne iyi gelir: Limonlu su, şişkinliği gidermek için en çok tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Bunun için hemen bir bardak suyun içine limon sıkın. Daha sonra hemen bunu tüketmeye başlayın. Özellikle mide içinde birikmiş olan ve kişiye çok büyük bir rahatsızlık veren gazın tahliyesi bu şekilde çok kolay olacaktır. Bunun yanı sıra bağırsakta herhangi bir enfeksiyon varsa limonlu su bunu yok eder. Yani çok işlevsel bir üründür.
  • Şişkinliğe iyi gelen bitkiler içinde yer alan rezeneyi unutmamak lazım. Genel olarak bu ürün birçok kişi tarafından spazma karşı en iyi sonuç alan doğal ürün şeklinde tanımlanır. Aynı zamanda kısa süre içinde midenin rahatlamasını sağlar. Şişkinliği en kısa süre içinde azaltır. Hazırlanışı ise şöyledir; ilk olarak bir tatlı kaşığı dolusu rezene tohumunu, sıcak suyun içine atın. Bu suyun fincan dolusu olması yererli. Ardından da kaynatın. 7 ya da 8 dakika içinde demlenir. Bunu gün içinde tüketerek sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Şişkinliği gidermek için anason çayını da her daim tercih edebilirsiniz. Özellikle sindirim sistemini çok hızlı bir biçimde rahatlatmasıyla bilinir. Bunun yanı sıra her daim oluşmuş olan gazı en kısa süre içinde alır. Bu yüzden çok sık tüketilir. Bunun için anasonun yapraklarını kullanmak ve bunlardan çay demlemek gerekiyor. Böylelikle sorunun ortadan kalkması çok zor değil. Burada unutulmaması gereken temel nokta ise anasonun uyku yapmasıdır.

Şişkinliğe ne iyi gelir: Nane sayesinde sindirim sorununu en kısa süre içinde çözün. Bunun için farklı formların tercih edilmesi mümkündür. Özellikle yaprakların çiğnenmesi söz konusudur. Bunun yanı sıra dilediğiniz gibi bunun çayını demleyebilir ve içebilirsiniz. Günde 2 ya da 3 bardak yeterli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal