Sisi'nin Libya Tehdidine ABD'den İlk Açıklama: Taraflar Ateşkese Bağlı Kalmalı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Libya'ya yönelik askeri müdahale açıklamalarından sonra ABD'den yanıt geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, bölgedeki tüm tarafların ateşkese bağlı kalması çağrısında bulundu.

22.06.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:22) Sisi'nin Libya Tehdidine ABD'den İlk Açıklama: Taraflar Ateşkese Bağlı Kalmalı

Geçtiğimiz günlerde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yaptığı açıklamada, gerek duyulması halinde ordusunun Libya'da askeri görevde bulunabileceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "ABD, Libya'da tüm taraflarda çatışmanın tırmandırılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Taraflara ateşkese bağlı kalmaları ve derhal müzakereleri sürdürmeleri çağrısı yapıyoruz. Birleşmiş Milletlerin 5 artı 5 görüşmeleri, Kahire Bildirgesi ve Berlin süreci yoluyla ilerleme inşa etmeliyiz." denildi.

"TEK SEÇENEK BM NEZDİNDE MÜZAKERE EDİLMİŞ BİR ÇÖZÜM"

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano da Sisi'nin açıklamaları ile gelen bir soruya cevap verdi. Stano yaptığı açıklamada, "Tek seçenek, Libya halkı ve bölge istikrarı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde müzakere edilmiş bir çözüm." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal