Şişecam'a Bosna- Hersek'te 1,5 Milyon TL Vurgun

Bosna-Hersek'te çalışma yapan Şişecam Soda Lukavac şirketi, dolandırıcıların oyununa gelerek 1.5 milyon TL'lik ödemeyi sahte bir hesaba yatırdı.

22.02.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-10:23) Şişecam'a Bosna- Hersek'te 1,5 Milyon TL Vurgun

Bosna-Hersek'te çalışma yapan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın %100 hisse sahibi olduğu Şişecam Soda Lukavac firması, Türkiye'den 1.5 ton kömür satın  aldı. Yapılan anlaşma gereğince hemen hemen 1.5 milyon TL'yi kendilerine yollanan banka İBAN bilgilerine yatıran firma görevlileri, fazla geçmeden dolandırıldıklarını fark etti. E-mail adresinin, Şişecam'ın kömür aldığı şirketin bilgileri ile sahte bir şekilde oluşturulduğu gün yüzüne çıktı. Başsavcılık meseleyle alakalı tahkikat başlattı.

Bu süreç, Şişecam Soda Lukavac'ın Kayaman Madencilik'ten 1.5 ton kömür satın alımı ile başladı. Karşılığında Kayaman adlı firmaya hemen hemen 1.5 milyon bedelli 2 tane fatura tanzim etti. 

İfadelere göre 2 firma arasındaki bu alışverişi bilen bir zanlı, Şişecam Soda Lukavac ile iletişim kurdu. Kayaman firmasının e-mail hesabına bunun gibi şekilde bir mail hazırlayarak iletişime geçen şahıslar, konu olan paranın yatırılması adına başka bir İBAN bilgisi verdi. 

Firma, parayı kendilerine verilen İBAN hesabına aktardı. Kayaman, para ile ilgili firma ile iletişime geçtiğinde de firma görevlileri dolandırıldıklarını fark etti ve tahkikat başlatıldı. Soruşturma kapsamında paranın aktarıldığı banka bilgilerinin Taresshoes Pvt Deri Limited Şirket'e kayıtlı olduğu tespit edildi. Firma görevlisi Hüseyin Y. 'nin ifadesi alındı. Hüseyin Y., firmanın görevlisi olduğunu, okuma-yazması olmadığını, daha öncesinde ismini Süleyman Salah Süleyman olduğunu sandığı Suriye uyruklu kişinin talebi üzerine bu firmayı kurduğunu ve o süreçte paraya ihtiyacı olduğu için gelen bu teklifi kabul ettiğini, firma ile hiç ilgilenmediğini söyledi. Hüseyin Y. "Olay tarihinde de Süleyman Salah ile birlikte bankaya giderek parayı çektim. Süleyman'a teslim ettim. Şirketin sadece kağıt üzerinde sahibiyim" sözleriyle suçlamaları kabul etmedi.

Savcılık aracılığıyla yapılan soruşturma geçen günlerde sona erdi. Hüseyin Y. ile ilgili 'Dolandırıcılık' suçunda on seneye kadar hapis talebi ile dava açıldı. Düzenlenen iddianamede, Hüseyin Y. ile kimliği belirlenemeyen öteki zanlının Şişecam Soda Lukavac'ı hemen hemen 1.5 milyon TL dolandırdıkları belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal