Şırnak'ta Terör Mağduru Aileler HDP İl Başkanlığı Önünde Eylem Yaptı

Şırnak'ta PKK mağduru aileler dağa kaçırılan evlatları için HDP binası önünde eylem yaptı.

04.03.2021-15:13 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-15:13) Şırnak'ta Terör Mağduru Aileler HDP İl Başkanlığı Önünde Eylem Yaptı

PKK'lı teröristler tarafından çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını PKK saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlarla şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı önüne geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ve dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, sloganlar attı.

Emine Üstek, oğlu Metin'in 5 sene önce piknik bahanesi ile zorla dağa kaçırıldığını söyledi.

Sağlığı elverdikçe çocuğunu HDP'den istemek için her perşembe eylem yapacağını dile getiren Üstek, ''Evladımı istiyorum. Çocuklarımızı geri getirsinler. Çocuklarımızı bağrımızdan koparıp aldılar. Allah hakkımızı bırakmasın'' diye dedi.

Şehit eşi Zübeyde Bilir de eylemin 26. haftasında annelere destek olmak için geldiklerini belirtti.

''Neden kendi çocuklarını dağa götürmüyorlar? Garibanın çocuğunu götürüyorlar'' söyleyen Bilir, her zaman ailelerin yanında olacaklarını belirtti.

Dimdik ayakta durdukları için annelere teşekkür eden Bilir, PKK'nın terör örgütü, siyasi uzantısının da HDP olduğunu anlattı.

Bilir, ''Çünkü HDP çocukları dağa götürüyor. 26 hafta değil , 26 bin hafta da olsa eyleme devam edeceğiz ve annelerin yanında kalacağız'' dedi. 

Gazi kızı Kezban U. ise Diyarbakır'da ilk eylemi başlatan Hacire Akar'ın yürüdüğü yolda ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Kezban U, ''Anneler çocuklarına kavuşana kadar bu protestoyu devam ettireceğiz. Sonuna kadar annelerimizin arkasındayız. PKK bitmeden biz protestoları bırakmayacağız ve annelerimizin yanında olacağız'' dedi. 

HDP il binası önünde bir süre eylem yapan aileler, daha sonra dağıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal