Şırnak’ta Kaçan Teröristlerin Çamurda Bıraktıkları Ayak İzleri Sonları Oldu

Şırnak’ta film sahnesi gibi bir olay gerçekleşti. Kırsal alanlarda Mehmetçik, kaçan teröristleri ayak izlerinden takibe aldı. İHA’ların da destek verdiği operasyonda yerleri belirlenen teröristler etkisiz hale getirildi.

11.04.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-16:41) Şırnak’ta Kaçan Teröristlerin Çamurda Bıraktıkları Ayak İzleri Sonları Oldu

Şırnak Bestler-Dereler bölgesindeki komandolar, 5 Nisan'da PKK'nın Türkiye'deki kırsal yapılanmasının yüzde 60'ını yöneten sahadaki en üst düzey teröristin anlık istihbaratla tespit edildiği bölgeye sızmak için operasyon başlattı. İHA'larla gerçekleştiren keşif ardından 6 Nisan'da özel timler, Şırnak, Van, Hakkari, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa illerini kapsayan Bestler-Dereler bölgesine girdi. 

2'Sİ KADIN 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Anlık İHA ve SİHA'lar ile takibe alınan komandolar kritik bölgeye sızdı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk adı verilen özel operasyonda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri, 7 Nisan'da PKK'lı teröristler ile ilk teması sağladı. İHA'lardan alınan görüntülerin el cihazlarına anlık olarak aktarıldığı özel timler, ağaçlık ve riskli bölgede sağlanan sıcak temas sonrasında 2'si kadın 4 teröristi etkisiz hale getirdi. Bölgede teröristlerin yaptığı sığınaklar da imha edildi. 

ÇAMURDA BIRAKTIKLARI İZLERDEN YOLA ÇIKILDI 

Timler tarafından kaçan 6 terörist ayak izlerinden takibe alındı. Çamurda bıraktıkları izlerden yola çıkılarak takibi yapılan teröristlerle tekrar sıcak temas sağlandı. Komandolar, 3'e ayrılan 6 teröristi SİHA ve ATAK helikopterlerinin de katıldığı operasyonla etkisiz hale getirdi. 

KARAYILAN ATAMIŞTI 

Etkisiz hale getirilen 10 teröristten, Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman'ın, sözde Botan Saha Sorumlusu Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay'ı etkisiz hale getirilmesinden sonra PKK elebaşlarından Murat Karayılan tarafından bölgeye gönderildiği öğrenildi. Uzun süre boyunca Karayılan'ın korumalığını yapan terörist, 2015'te Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu 16 askerin şehit edilmesi ile 6 askerin yaralanması eylemini planlayıp, bizzat katıldığı bildirildi. 

Teröristlerden Fırat Şah kod adlı İbrahim İldeniz'in turuncu kategoride arandığı belirtildi. Teröristin, 2016'da Şırnak Beytüşşebap'ta iki güvenlik korucusunun kaçırılarak birinin şehit edilmesi saldırısına katıldığı belirlendi. Bir diğer teröristin ise sözde Şırnak Eyalet Sorumlusu Nujin Koçer kod adlı Zeynep Dayan olduğu açıklandı. 

‘ANLIK İHA'LAR İLE ALINAN GÖRÜNTÜLER BİZİ GÜÇLÜ KILIYOR ‘ 

10 gün içinde Mardin ve Şırnak'ta 2'si kırmızı 3'ü turuncu listedeki 16 teröristin yok edildiği başarılı operasyonları değerlendiren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ‘Anlık İHA'lar ile alınan görüntüler bizi güçlü kılıyor. Anlık istihbarat, görüntülü izleme ve sahadaki işbirliği koordinasyonu sonucu örgüt eriyor. Başarının perde arkasında çok büyük bir organizasyon bulunuyor’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal