20.02.2021-13:59 (Son Güncelleme:20.02.2021-13:59)


1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından pazartesi günü yayınlanan tabloya göre, vaka sayısının en düşük olduğu ve normalleşmeye en yakın olan şehirler arasında yer alan Şırnak'ta hazırlıklar başladı. Esnaf, kafe ve lokantaların açılışı için 1 Mart'ı bekliyor. Yeni dönem ve düzenlemeler ile birlikte koronavirüs tedbirlerine daha çok dikkat edeceklerini ve eskiye dönmemek için tüm önlemleri alacaklarının altını çizdi.



2

Bölge esnafı şimdiden iş yerlerine ateş ölçerler, dezenfektanlar ve sosyal mesafe uyarı etiketlerini yerleştirdi.



3

Sağlık Bakanlığı'nın internet üzerinde yayınladığı verilere göre 8-14 Şubat'ta her 100 bin kişide 7,82 kişi ile Şırnak, koronavirüs vaka sayısı en az il oldu. Bu verilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yapılan Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu, il bazlı normalleşme takviminin 1 Mart tarihine yürürlüğe gireceği açıklandı. Normalleşeye en yakın olan şehirlerde ise yeni düzen heyecanı başladı. Yeni düzen ile birlikte kafeler ve lokantalar açılacak. Tüm kafe ve restoranlara ateş ölçer yerleştirilirken, sosyal mesafe uyarı etiketleri yapıştırıldı. Her masa için tek kullanımlık mendiller, poşette tuz, kürdan ile dezenfektan v kolonyalar konuldu. Masalar arası sosyal mesafe ise 1,5 metre olarak ayarlandı. Esnaf, büyük bir heyecanla 1 Mart'ı bekliyor. Bu süreç içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı zabıta ve polis ekipleri de şehir merkezinde görev almaya devam edecek.



4

Normalleşme sürecini ve 1 Mart'ı 4 gözle beklediğini söyleyen lokanta işletmecisi Faysal Karataş, “Allah’ın izniyle 1 Mart’tan itibaren açılışlar yapılacak. Temennimiz, her yerde hastalık azalsın, hiçbir yerde kalmasın. Şırnak’ta azalmış. Bizim temennimiz; bir an evvel dükkanlarımızı açalım, ekmeğimize bakalım. Biz 20 kişi çalışıyorduk burada. Şimdi 4 kişi kaldık. Bir lokma ekmek yediğim zaman boğazımdan geçmiyor. ‘Çalışanlarımız ne yapıyor’ diyorum. İnşallah her şey iyi olacak. İlaçlamamızı yapacağız, tedbirlerimiz alacağız. Ne gerekiyorsa sağlık çalışanlarının önümüze koyduğu, ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Yapıyoruz da. İnşallah 1 Mart’tan sonra normalleşmeler başlayacak. Herkes rahat edecek, bir nefes alacak. Devlet bize ne derse onu yerine getireceğiz” diye konuştu.



5

Lokanta'da usta olarak görev alan Kadir Koru ise işletmelerinin tam teşekküllü ve kurallara uygun şekilde açıklması için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, “Şu anda çıkan kararlar doğrultusunda lokantamızı tam teşekküllü açmaya hazır hale getirdik."



6

Sözlerine devam eden Koru, "Masa, sandalyelerimizi dezenfekte ettik. Gelen misafirlerimizin ateşini ölçeceğiz. Allah bir daha bu hastalığı bize yaşatmasın. En kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz” dedi.



7

Türkiye'de en az vakaya sahip şehir olduklarını için mutlu oluklarını ve müşterilerini dört gözle beklediklerini söyleyen Sedat Zeybek, “Ateş ölçerlerimiz, dezenfektanlarımız, personelimiz hazır. Genel yemeklerimiz hazır. Sadece müşterilerimizi bekliyoruz."



8

Kurallara uyulduğunun altını çizen Zeybek, "Masalarımızı sosyal mesafeye göre ayarladık. Dört gözle 1 Mart’ı bekliyoruz" diye konuştu.



9

1 Mart'ta yeni yönetmelikler ile açılacak olan restoranların ve normalleşme hareketinin, kısa zaman içerisinde diğer şehirlere de yansıması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR