28.12.2020-17:20 (Son Güncelleme:25.04.2024-06:52)


1

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince, Türkiye’nin en güzel köyleri arasında yer alıyor diyebiliriz. Hem Türkiye’de hem de dünyada oldukça popüler olan Şirince Köyü, mimarisiyle, doğasıyla, misafirperverliğiyle gelenleri mest ediyor. Şimdi gelin hep birlikte Şirince’de gezilecek yerleri keşfedelim!



2

AZİZ JOHN BAPTİST KİLİSESİ

AZİZ JOHN BAPTİST KİLİSESİ

Listemizin ilk sırasında Aziz John Baptist Kilisesi yer alıyor. Neden mi? Şirince’nin simgesel yapılarından biri olduğu için tabii ki de! Kubbeli Kilise olarak da adlandırılan bu yerin, 1805 yılında inşa edildiği biliniyor. Özellikle sosyal medya kullanıyor ve fotoğraf çektirmeyi seviyorsanız, bu yer ilk uğrak noktanız olmalı.



3

NESİN MATEMATİK KÖYÜ

NESİN MATEMATİK KÖYÜ

Nesin Vakfı’na ait olan Nesin Matematik Köyü, halkın bağışları ve gençlerin emeği ile 2007 yılında kurulmuştur. Her yıl, özellikle de yaz aylarında, öğrencilerin yanı sıra turistler tarafından da sık sık ziyaret edilen bu köy, tertemiz doğası ve geniş ağaçlık alanıyla gelenleri büyülüyor.



4

ŞİRİNCE ŞARAP MAHZENLERİ

ŞİRİNCE ŞARAP MAHZENLERİ

Şirince’nin şarabı ile ünlü olduğu, çoğu kişi tarafından biliniyordur. Eğer buraya kadar gelip de, tadına bakmadan dönmek istemezseniz, birçok şarap mahzeni ve şarap evinin bulunduğunu hemen belirtmeliyiz.



5

TİYATRO MEDRESESİ

TİYATRO MEDRESESİ

Nesin Matematik Köyü’ne komşu olan Tiyatro Medresesi, Şirince’nin en yeni sanat okullarından biridir. Türkiye’deki tek Performans Araştırma Merkezi olma özelliği taşıyan bu tarihi medreseye gelerek sanatı soluyabilirsiniz.



6

ŞİRİNCE TAŞ MEKTEP

ŞİRİNCE TAŞ MEKTEP

1906 yılında ilk olarak eğitim kurumu olarak açılan Şirince Taş Mektep, 1921-1922 yılına kadar Rum Mektebi olarak faaliyet göstermiştir. Günümüzde ise müze olarak hizmet veren bu yer, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından akın ediliyor.



7

ÇAMLIK BUHARLI LOKOMOTİF MÜZESİ

ÇAMLIK BUHARLI LOKOMOTİF MÜZESİ

1997 yılında ziyarete açılan Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi, Avrupa’nın ilk tren müzesi olma özelliğine sahiptir. Aziziye Restoran adlı tesis içerisinde yer alan müzede, 30 adet lokomotif bulunuyor. Şirince’ye de oldukça yakın bir mesafede yer alan müze, kesinlikle Şirince’de gezilecek yerler listenizde olmalı.



8

ŞİRİNCE KÖYÜ SOKAKLARI

ŞİRİNCE KÖYÜ SOKAKLARI

Listenizde mutlaka olması gereken Şirince Köyü Sokaklarına gitmeli ve buranın havasını tatmalısınız. Burada yer alan Şirince Çarşısı, Şarap mahzenleri, eski konakları, yöresel cafe ve restoranları, butik otelleri ve hediyelik eşya dükkanlarını mutlaka ziyaret etmeli ve gezmelisiniz.



9

HODRİ MEYDAN KULESİ

HODRİ MEYDAN KULESİ

2010 yılında açılan Hodri Meydan Kulesi, Şirince’de gezilecek yerler listenizde olmalı! Şirince’nin manzarasını seyretmek istiyorsanız, o zaman ilk adresiniz belli… Üstelik ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz bu kuleyi!



10

AZİZ DİMİTRİOS KİLİSESİ

AZİZ DİMİTRİOS KİLİSESİ

St. Demetrius Church, yani Aziz Dimitrios Kilisesi, Şirince’nin ikinci köyü olarak inşa edildiği için oldukça önemli bir yapıdır. Şirince’de mutlaka gezmeniz gereken yerlerden biri olan bu kilisedeki ikonları, dini tabloları, dekoratif duvarları, mermer zemin kalıntılarını kesinlikle yakından keşfetmelisiniz.



11

EFES ANTİK KENTİ

EFES ANTİK KENTİ

İzmir’in en popüler yerlerinden biri olan Efes Antik Kenti, adeta açık hava müzesi niteliğindedir. Şirince’ye oldukça yakın bir mesafede konumlanmasının yanı sıra içerisinde yer alan antik kalıntılar ile paha biçilmez bir yerdir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Efes Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor.



12

MERYEM ANA EVİ

MERYEM ANA EVİ

2008 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Meryem Ana Evi, oldukça ilgi çekici bir yapıdır. Hac için düzenli olarak ziyaret edilen Meryem Ana Evi’ne gelen turistler, dileklerini ve niyetlerini bir kağıda ya da kumaşa bağlayarak dilek duvarına bırakıyor.



13

ARTEMİS TAPINAĞI

ARTEMİS TAPINAĞI

Efes Antik Kenti’nde yer alan Artemis Tapınağı, Şirince’ye oldukça yakın bir mesafede yer aldığı için listenizde olmanız gereken bir yerdir. Artemis Tapınağı’ndan günümüze pek bir şey kalmasa da, görülmeye değer bir yapı olduğunu unutmamalısınız!



14

İSA BEY CAMİ

İSA BEY CAMİ

İsa Bey tarafından 1375 yılında yaptırılan İsa Bey Cami, UNESCO listesinde yer alıyor. İki minareli, revaklı ve şadırvanlı avlulu cami yapısında olan İsa Bey Cami, Anadolu’daki ilk cami örneklerinden biridir. Ayrıca caminin yapısı ve mimarisi de görülmeye değer!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR