Necdet Rüştü Efe'nin kızı Şirin Nisan Dengiz, babasının eserini izinsiz kullandığı gerekçesiyle İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik firmasına tazminat davası açtı. 21 bin liralık tazminat davasının dilekçesinde ‘İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik eserin mirasçısına bildirimde bulunmadan eseri izinsiz kullanmıştır. Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir’ ifadelerine yer verildi.
İbo Show programında yaşananlarla çok konuşulan İbrahim Tatlıses, bu defa bambaşka bir konuyla gündeme geldi.
Tatlıses'in ‘Yağmurla Gelen Kadın’ albümünde yer alan ‘Batan Gün Kana Benziyor’ adlı eser başına bela oldu.
‘Batan Gün Kana Benziyor’ adlı eserin sahibi Necdet Rüştü Efe'nin tek mirasçısı olan kızı Şirin Nisan Dengiz, İbrahim Tatlıses’e dava açtı.
İbrahim Tatlıses ile İdobay Müzik şirketine 21 bin liralık açılan tazminat davasının dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
‘İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik eserin mirasçısına bildirimde bulunmadan eseri izinsiz kullanmıştır. Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir’
Şirin Nisan Dengiz’in avukatı ise ‘Taraflar arasında arabuluculuk görüşmesi yapılmış, ancak bir anlaşma sağlanamamıştır’ ifadelerini kullandı.
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses cephesinden ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.