Sırbistan Savaş Alanına Döndü!

Sırbistan'da coronavirüs pandemisiyle mücadele dahilinde duyurulan yeni önlemleri protesto etmek suratiyle dün akşam başkent Belgrad'da başlayan eylemler, bugün diğer şehirlere de sıçradı.

09.07.2020-00:01 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-23:52) Sırbistan Savaş Alanına Döndü!
Sırbistan'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında duyurulan yeni önlemleri nedeniyle yapılan protestolarda dün akşam çok sayıda polis ve eylemcinin yaralandı.

Bugün protesto gösterileri ülkenin diğer şehirlerinede sıçradı. Nis, Kragujevac ve Novi Sad gibi diğer büyük şehirlerde de savaş alanına döndü.

Milli Meclis binası önünde buluşan protestocular polisin engelini aşmak isterken çıkan arbedede emniyet güçleri göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahalede bulundu.

Ülkedeki muhalefetin desteklediği protestolarda polislere sert cisimler atalırken, çıkan olaylarda muhalif Özgür Halk Hareketi Başkanı Sergej Trifunovic de başına darbe aldı.

Coronavirüs önlemlerine tepki için başlatılan lakin geniş katılımlı hükümet karşıtı eylemlerine evrilen olaylarda, Novi Sad kentindeki radyo ve televizyon binasının kapısı taşlarla kırıldı.

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ülkedeki barışı ve huzuru kimsenin bozmasına izin vermeyeceğini duyurdu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal