Sinop Mutfağından Enfes Bir Lezzet: Nokul Tarifi!

Sinop mutfağından içerisine tahinden gül suyuna kadar çeşit çeşit malzemelerin bulunduğu enfes bir nokul tarifi! Nokul nasıl yapılır? Nokul için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

04.03.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-14:04) Sinop Mutfağından Enfes Bir Lezzet: Nokul Tarifi!

Bildiğiniz hamur işlerinden çok çok farklı olan nokul tarifi ile beş çaylarınızı taçlandırabilirsiniz. Sizin biraz uğraştıracak olan bu tarif emin olun buna değecek! İşte nokul tarifi...

MALZEMELER

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2,5 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 1 kahve fincanı tahin
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı su

NASIL YAPILIR?

Unu, hamuru yoğuracağınız kabın içerisine eleyerek alın. Bir tutam tuz serpip güzelce karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Kuru maya ile şekeri birkaç yemek kaşığı ılık su ile ezerek, havuz gibi açtığınız unun ortasına koyun ve kenarlardaki unu üzerini kapatın. Naylon bir poşetle yoğurma kabının üzerini kapatarak ılık bir ortamda 10 dakika kadar bekletin. 10 dakikanın sonunda kabınızı alın ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını bir kenara ayırıp, kalan yağı içerisine ekleyin. Yoğurdu ve ılık suyu da ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini tekrar naylon bir poşetle kapatın ve ılık bir ortamda 40 dakika boyunca bekletin. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın; ayırdığınız 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tahini bir kasede  karıştırın ve içerisine gül suyunu da ilave edin. Ayrı bir kasenin içerisinde tarçın ve karanfili karıştırın. Başka bir kasede de çekilmiş ceviz içi, kuru üzüm ve toz şekeri karıştırın. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp parçalardan birini alın ve yaklaşık 45 cm çapında ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine önce tahinli karışımdan güzelce sürün. Üstüne baharat karışımını serpiştirin ve üstüne de cevizli karışımdan serpiştirin. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekçe rulo yapın. Böylece birbirine yapışık 2 rulo elde etmiş olacaksınız. Bıçakla ortadan boyuna keserek ruloları ayırın. Her bir ruloyu bıçakla keserek 6 parçaya ayırın. Tüm hamur ve malzeme bitene kadar bu işlemi uygulayın. Susamı bir kaşık suyla ezerek karıştırın. Nokulların üzerine yumurta sarılarını sürün ve her bir nokulun yumurta sarısı sürdüğünüz kısmını, suyla karıştırdığınız susama batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin üzerini naylon bir poşetle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal