Sınırda yakalanan Ukraynalı kadın her şeyi itiraf etti! 'Bizi tuzağa düşürüp fuhuşa zorluyorlar'

Savaştan kaçan Ukraynalı kadınları tuzağa düşürerek fuhuş yapmaya zorlayan çetelerle alakalı son dakika gelişmesi yaşanıyor. Ukrayna yetkilileri, sınırdan geçen bir kadını durdurduğunda çetelerin tüm yaptıkları ortaya çıktı. İşte detaylar...

08.07.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-17:17) Sınırda yakalanan Ukraynalı kadın her şeyi itiraf etti! 'Bizi tuzağa düşürüp fuhuşa zorluyorlar'

Ukrayna yetkilileri, kadınları yasal istihdam gibi sahte ilanlar ile kandırarak, içlerinde Türkiye'nin de yer aldığı kimi ülkelerde fuhuşa zorlayan suç çetesinin çökertildiği bilgisini verdi.

Ukraynalı kadın sınırda yakalandı

Aylardır devam eden takip sonucunda yetkililer bir kadını sınırı geçerken durdurduklarını ve o esnada orada olan ve çete lideri olduğunu düşündükleri kişiyi de gözaltına aldıklarını belirtti. 

21 yaşında olduğu tespit edilen kadın bakmak zorunda olduğu küçük bir çocuğu olduğunu, savaştan dolayı işinden olduğunu ve Maceristan üstünden Viyana'ya oradan da kendini yasal bir iş teklifinin olduğu İstanbul'a giden bir uçağa bindireceklerini söyledi.

 ukrayna

Kadın kurtarılırken, çete çökertildi!

Tuzağa düşmekten son anda kurtarılan kadın ne olduğunu anlamazken, çete lideri olduğu düşünülen kişi tutuklandı. Kiev'de faaliyetlerini devam ettiren çetenin, Ukraynalı kadınları yasal bir iş bulma iddiası ile kandırarak Türkiye'ye yolladığı ve fuhuşa zorladıkları ortaya çıktı.

"Özellikle bekar anneler için zor bir durum"

Soruşturmanın başında görev alan Kiev bölge Başsavcısı Oleh Tkalenko, "Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'daki birçok kadın maddi sıkıntı çekiyor. Birçoğu işini kaybetti. Özellikle bekar anneler için çok zor bir durum.

Kadınların savunmasız durumlarından faydalanarak onlara Türkiye'de iş teklif ediyorlardı. Kadınlar oraya vardıklarında fuhşa karıştılar, yani dolandırıldılar" dedi.

 ukrayna

"Savunmasız hali ortadaydı"

"Dedektiflerle beraber müdahale etmeye karar verdik," diyen Başsavcı Tkalenko, operasyon ile alakalı yaptığı bilgilendirmede, "Kadını sınırda durdurduk. Savunmasız durumu ortadaydı. Parasızlık, bakması gereken bir çocuk, savaş nedeniyle genel mali zorluklar... Takibe aldığımız çete elebaşı, kadının biletlerini almış, ona biraz para vermiş ve güzergahını da organize etmişti. Bu noktada şahsı tutukladık ve sözde 'ofisinde' arama yaptık. Burada çürütülemeyecek derecede önemli kanıtlar bulduk." açıklamasını yaptı.

"Türk meslektaşlarımızla işbirliği yapacağız"

Savcı Tkalenko, "Toplanan kanıtlar ışığında, şu anda Türkiye'de daha fazla kadının istismar edildiğinden şüpheleniyoruz. Zanlının not defterinde kayıtlar var. Şimdi Türk meslektaşlarımızla işbirliği yapmaya hazırlanıyoruz." sözleriyle Türkiye ile işbirliği yapacaklarını belirtti. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal