Singapur'da yaşam nasıl? Singapur İş ilanları ve vize şartları nelerdir?

Dünyada istikrarlı ekonomiler arasında yer alan Singapur'da maaşların yüksek olması ve iş fırsatlarının da oldukça iyi durumda olması çalışmak için ülke değiştirmek isteyen kişilerin ilgisini çekmektedir.

23.03.2022-19:29 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-19:29) Singapur'da yaşam nasıl? Singapur İş ilanları ve vize şartları nelerdir?

Ülkenin büyüklüğüne bakmadan ekonomisinin büyüklüğüne bakmak yerinde olacaktır. Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan ile birlikte dört ‘Asya Kaplan’ ekonomisinden biri olmayı başaran Singapur ekonomisi büyümeye de devam ediyor. 

Ülke içerisinde dışarıdan gelen çalışanlar hoşgörü ile karşılanır ve işverenler arasında da bu durum değişmez. Kültürel açıdan da çeşitlilik barındıran Singapur'da yaşam standartları oldukça yüksektir. Mezun kişiler burada iş fırsatı bulmak için oldukça çaba harcar ve duruma bakıldığında bunda haklıdırlar. 

İş imkanlarının yanı sıra birçok güzel yere de sahip olan ve komşu ülkelerden de ziyaret edilebilecek alanları oldukça fazla olan ülkede sosyal aktivite olarak da birçok imkana sahip olabilirsiniz. 

Singapur iş ilanları

Dünyadaki yolsuzluk oranlarının en düşük olduğu ülkelerden olan Singapur işsizlik oranının %2.2 olması ile de dikkatleri üzerine çeker. Ülkede bulunan liman dünyadaki en işlek limanlar arasındadır. Dünyanın her tarafından gelen bir iş gücü bulunmaktadır. 

HSBC Expat Explorer Survey 2018’e göre ülkede işe alınan gurbetçiler Singapur'a yerleşirken kazançlarını artırmayı hedeflemektedir.  Singapur lisansüstü düzeyde birçok uluslararası işçiyi kendine çekmeye devam etmektedir. Bundan toplumun çeşitli yapısı da etkilidir. 

Singapur’da faaliyet gösteren uluslararası şirketler listesi ise;

-AXA

-Citibank

-ExxonMobil

-HSBC

-IBM

-InterContinental Oteller Grubu

-Johnson ve Johnson

-Novartis

-Proctor ve Kumar

-Siemens.

singapur iş imkanı

İş imkanı ve iş olanakları nelerdir?

Singapur'da birçok iş imkanı ve iş olanağı vardır. Bunlardan bazıları ise;

-Kimyasallar

-Elektronik

-Finansal hizmetler

-İşlenmiş yiyecek ve içecekler

-Gemi onarımı

-Telekomünikasyon ekipmanları

İşçi açığı var mı?

Manpower Group’un 2018 Yetenek Kıtlığı Araştırması’na göre Singapurlu işverenlerin %56’sı açık iş pozisyonlarını doldurmak için çaba sarf etmektedir. Buradaki eksik olan iş gücünün tamamlanmasının zor olduğundan bahseden raporda eksik iş gücü olan alanlar ise şöyle;

-Yeminli mali müşavirler

-Müşteri hizmetleri uzmanları

-Siber güvenlik uzmanları

-Mühendisler (kimyasal, elektrik, inşaat, mekanik)

-Finansal analistler

-Avukatları

-Proje yöneticileri

-Satış temsilcileri

-Teknisyenleri

-Kaynakçı.

Singapur'da nasıl iş bulunur?

İş bulmayı düşünmeden önce çalışmak istediğiniz alanı belirlemelisiniz. Sonrasında ise iş başvurusu yapmak için ülke sınırları içerisinde yaşamanız gibi bir şart yok. Kalabalık nüfusuna rağmen iş gücünde eksiklik yaşayan ülkede online olarak başvuru yapabileceğiniz birçok site mevcut. Başvuru şekilleri ise web sitelerine göre değişim gösterir bazıları bir cv isterken bazıları ise ön yazı istemektedir. 

Başvuru yapacağınız sitelerin ardından bir başka yöntem ise işe alım ajanslarına kaydolmaktır. Burada da eğer ülke içerisinde değilseniz ilk görüşmelerinizi telefonla veya video ile yapabilirsiniz. Fakat belirtmek gerekir ki  büyük çok uluslu şirketlerin bir değerlendirme merkezine gitmenizi gerektirebilir. Burada diğer bir ayrıntı ise ana dilin İngilizce olarak seçilmiş olmasıdır. Yani size yapılacak bütün uygulamalar İngilizce olarak yapılır. Çalışmayı garanti altına aldıktan sonra ise çalışma izninizi alabilirsiniz. 

Yaz mevsimindeki işler nelerdir?

Turizm ülke için önemli ve değerlidir. Bundan dolayı yaz mevsimlerinde iş bularak geçiçi olarak bakıyorsanız oteller, pansiyonlar gibi alanlarda iş bulmanızda kolaydır. 18-25 yaşları arasındaysanız, Singapur İş Tatili Programı, üniversite öğrencilerinin ve sekiz ülkeden (İngiltere dahil) yeni mezunların ülkede vize almasına altı aya kadar çalışma izni vermektedir.

Gönüllü olarak çalışma alanına da sahip olan Singapur'da  gönüllülük fırsatları için "Ulusal Gönüllü ve Hayırseverlik Merkezi (NVPC)" bakabilirsiniz. 

Eğitim- Öğretim şartları nelerdir?

Eğitim dili olarak da İngilizce kullanılmaktadır. Zaten İngilizce resmi dil olarak geçer. Devlet okullarında çalışmak için Singapur Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmanız gerekir. Büyük göçmen topluluğunun varlığı ise yabancı okullarda da fırsatlar olduğu anlamını taşımaktadır. Göz önünde bulundurulması için genellikle bir Lisans derecesine ve bir öğretim yeterliliğine ihtiyacınız olacaktır. Ulusal Eğitim Enstitüsü ülkedeki tek öğretmen eğitim merkezi olarak geçer. 

İngilizce resmi dil olsa da TEFL öğretmenlerine yine de talep vardır. ngilizceyi yabancı dil olarak öğretmek için genellikle bir TEFL yeterliliğine ve daha önceki bir öğretim deneyimine sahip olmanız yeterli olsa da bazı yerler sizden lisans derecesi eğitim de isteyebilir. 

Singapur'daki öğretim yılı Ocak ayında başlar ve Haziran ayında bir ay sürecek bir tatildir. Öğretmenler genellikle Temmuz ayında eğitime başlamak için işe alınırlar. 

Stajlar nelerdir?

Bu alanda sunulan fırsatlar çok fazla olmadığı için burada biraz savaş vermeniz gerekebilir. Kontrollerinizi sürekli hale getirin ve istediğiniz staj pozisyonlarının boş alanları için tetikte kalın. 

Bunun yanı sıra ise Singapur İş Tatili Programı kapsamında staj yapma şansına sahip olabilirsiniz. Son olarak burada eklenecek şey ise AIESEC (Intenationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales) öğrencilere kar amaçlı ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarda eğitim ve staj olanakları sunuyor olmasıdır. Bunu da aklınızda bulundurun. 

Singapur vizesi - oturma veya çalışma izni 

Geçiş türleri çeşitlidir. Ancak tüm yabancı kişiler için geçiş kartı ve çalışma vizesi olmalıdır. Geçiş türleri ise;

-İstihdam Kartı – yabancı profesyoneller, yöneticiler ve yöneticiler için. Ayda en az 3.600 -Singapur doları (2.041 £) kazanmanız ve kabul edilebilir niteliklere sahip olmanız gerekir.

-EntrePass – ülkede bir iş kurmak isteyen yabancı girişimciler için.

-Kişiselleştirilmiş Çalışma Kartı – yüksek gelirliler için.

-Yabancı İşçiler için Çalışma İzni – yarı vasıflı uluslararası işçiler için. Öneğin inşaat veya -imalat endüstrilerindekiler.

-Yabancı Yerli İşçiler İçin Çalışma İzni

-Gösteri Sanatçısı İçin Çalışma İzni

-S Pass – orta seviye vasıflı işçiler için

-Eğitim İstihdam Kartı – pratik eğitim gören yabancı profesyoneller için

-Muhtelif İş Pasosu – 60 güne kadar kısa süreli iş ataması yapanlar için.

Bu izinler ve vizeler ile ilgili daha detaylı bilgiler için ülkenizde bulunan Singapur büyükelçiliğini ziyaret edebilir ve merak ettiklerinizi de sorabilirsiniz. 

Dil şartı nedir?

Singapur’da dört resmi dil vardır: İngilizce, Malayca, Mandarin ve Tamilce. Yerli halkın çoğu ise neredeyse birden fazlasını konuşmaktadır. Ana dili ingilizce olan birisi ise burada hiç zorlanmayacaktır. Eğer diliniz ingilizce değilse bunu kanıtlamanız gereken işler olabilir. 

Singapur'da çalışma deneyimi hakkında 

İşletmeler genel olarak Pazartesi-Cuma 09:00 ile 18:00 saatleri arasında, Cumartesi günü yarım gün olmak üzere çalışmaktadır. Çalışanların tatil alma hakları hizmet süresi ve kıdeme göre 7-14 gün arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra ise ülkede resmi tatil olan günler vardır. Bunlar ise;

-Yılbaşı

-Çin Yeni Yılı (iki gün)

-İşçi bayramı

-Ulusal Gün

-Noel günü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal