Singapur'da Vaka Sayısı 19 Bin 400'ü Geçti

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da virüse yakalananların sayısı 19 bin 400'ü aştı.

05.05.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-12:15) Singapur'da Vaka Sayısı 19 Bin 400'ü Geçti

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da virüse yakalananların sayısı 19 bin 400'ü aştı.

Singapur Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir günde 632 kişide daha virüse rastlandığını, böylece ülkede virüse yakalananların sayısının 19 bin 410'a yükseldiğini bildirdi.

Tespit edilen yeni vakalardan sadece 9'unun Singapur vatandaşı ya da ülkede sürekli olarak yaşayan kişiler olduğu, diğerlerinin birçoğunun yabancı işçi misafirhanelerinde kalan çalışma izni olan kişiler olduğu kaydedildi.

Ülkede şu ana kadar yeni tip coronavirüs kaynaklı 18 can kaybı yaşandı.

Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, coronavirüsün ülkede daha fazla yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla "devre kesici" süreç dediği kısmi karantina tedbirlerinin kaldırılabilmesi için günlük yeni tip coronavirüs tespit edilen kişi sayısının uzun bir zaman boyunca sıfıra ya da tek haneli rakamlara inmesinin gerektiğini kaydetti.

Bakan Gan, ülkede virüsün etkilediği en büyük grup olan göçmen işçiler arasında tespit edilen vakaların da azalması gerektiğini dile getirdi.

Gan, hafta sonu, yeni tip coronavirüs tespit edilen kişi sayısındaki günlük artışın gerilediğini ve bazı işletmelerin 12 Mayıs'tan başlamak üzere aşamalı bir şekilde yeniden açılacağını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal