Sınav görevli cezası nedir? Sınav görevi almama cezası nasıl verilir? Sınav görevi cezası alan öğretmen, ne kadar süre sınav görevi alamaz? MEB sınav görevi ceza yönetmeliği

Öğretmenlerin düzenlenen ve gitmeleri gereken sınavlara gitmeleri gerekmektedir. Sınav görevini almama durumunda ise bu görevi yerine getirmeyen öğretmene ceza verilmektedir. Bunun üzerine ise arama motorlarında 'Sınav görevli cezası nedir, Sınav görevi almama cezası nasıl verilir, Sınav görevi cezası alan öğretmen ne kadar süre sınav görevi alamaz' gibi birçok konu başlığına yer veriliyor.

26.03.2022-18:18 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-18:20) Sınav görevli cezası nedir? Sınav görevi almama cezası nasıl verilir? Sınav görevi cezası alan öğretmen, ne kadar süre sınav görevi alamaz? MEB sınav görevi ceza yönetmeliği

MEB tarafından düzenlenen sınavlarda görev verilen öğretmenin sınav görevini yerine getirmesi beklenir. Aksi bir durumda ise öğretmen cezaya tabi tutulur. Bunun dışında sınav görevindeyken de ceza alınabilir.

Sınav görevi cezası ne kadar?

Sınav cezası alan öğretmene MEBBİS üzerinden ceza aldığına dair bir tebliği edildiyse, en az 1 yıl ceza alınır. 

Eğer sınavda gözetmenlik olarak görev öğretmene, kendisinden kaynaklanan bir hatadan ötürü öğrenci o sınavdan kalırsa hem uyarı hem de kınama cezası verilebilir.

Sınav cezasına tabi tutulan öğretmenin ilerleyen zamanlarda sınav görevi alması da zorlaşmaktadır.

Ayrıca gözetmenlik yapan bir öğretmenin, eksik evrak teslim etmesi durumunda yani sınav evrakları incelenirken bir evrakın olmamasından dolayı hakkında eksik evrak işlemi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra öğretmen uyarı alarak, 5 yıl da sınav görevi cezası verilir.

sınav görevi cezası

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal