Sınav duası nasıl okunur? Sınava girerken okunacak dualar nelerdir? 2022 sınav duası Arapça ve Türkçe anlamı

2022 Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek olan öğrenciler sınavda okunacak duaları merak ediyor. Heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan öğrenciler bu doğrultuda araştırmalarını sürdürüyor. Sınav duası nasıl okunur? Sınava girerken okunacak dualar nelerdir? İşte 2022 sınav duası Arapça ve Türkçe anlamı...

02.06.2022-11:57 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-11:57) Sınav duası nasıl okunur? Sınava girerken okunacak dualar nelerdir? 2022 sınav duası Arapça ve Türkçe anlamı

2022 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ter dökecek olan milyonlarca ortaokul öğrencisi sınav öncesinde artık son hazırlıklarını yapıyor. Sınavda kendilerine yardımcı olacak olan duaları öğrenmek isteyen öğrenciler ve onların velileri, ‘’Sınav duası nasıl okunur? Sınava girerken okunacak dualar nelerdir?’’ sorularının yanıtlarını merak ediyor ve diğer yandan ‘’2022 sınav duası Arapça ve Türkçe anlamı’’ terimiyle arama motorlarını meşgul ediyor.

Sınava girerken okunacak dualar nelerdir?

Sınav girecek olan öğrencilerin sınav sabahında 70 kere Salat-ı Nariye duası, ''Ya men leccemel mütekebbirine b licami azametihi selliim sellim ya Hafız'' okuması gerekmektedir. Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur. Sınava başladığınızda da, "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû." duaları da okunabilir.

Allah rızası için okunması gereken bu duaların kişisel amaçlardan ve arzulardan uzak duygularla okunması gerekir. Sınav dualarının anlamları ise “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”), “Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.” (”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.”) ve "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû." (”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.") şeklindedir.

Sınav duası 2022

Sınav duası nasıl okunur?

“Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.” AMİN.

Allâh’ım, Efendimiz Muhammed’e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, Bütün ihtiyaçlarımızı gidereceğin, Bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, Nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, Hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kaadirsin. AMİN.

Sınava gireceklerin bu duayı 7 kere okuması, sınavda işini kolaylaştırır. Ayrıca; “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî” ayeti kerimeyi sınava girmeden önce 11 defa okumak sınavlardaki soruların daha rahat bir şekilde çözülmesine yardımcı olacaktır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal