29.03.2024-12:46 (Son Güncelleme:29.03.2024-12:46)


1

Uzun soluklu çizgi dizilerin başında gelen Simpsonlar, dizide yer alan sahnelerin yıllar sonra gerçekleşmesiyle hayrete düşüyordu.



2

Son olarak dizinin kehanet zincirine ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü'nün gemi çarpması sonucu yıkıldığını önceden tahmin ettiği iddiası eklendi.



3

Peki bu iddiaların aslı nedir? 'Simpsonlar' bu sefer de Baltimore'daki köprü kazasını mı tahmin etti? İşte cevabı...

 Peki bu iddiaların aslı nedir? 'Simpsonlar' bu sefer de Baltimore'daki köprü kazasını mı tahmin etti? İşte cevabı...

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, büyük bir geminin çarpması sonucu yerle bir olmuştu.



4

Büyük bir kargo gemisi köprünün kolonlarından birine çarparak yıkıma sebebiyet vermişti.



5

Çarpmanın ardından gemide yangın çıktı. Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün bir kısmı çarpma esnasında çökerken, çarpma sırasında köprü üzerindeki birçok araç kendini Patapsco Nehri sularında buldu.



6

Baltimore Köprüsü yıkıldıktan hemen sonra sosyal medyaya Simpsonlar'ın bu trajik olayı öngördüğü iddiası düştü.



7

İkonik animasyon komedisi Simpsonlar, yaşanan bazı tarihi olayları ve afetleri gerçek hayatta gerçekleşmeden önce 'tahmin etmesiyle' dillerden düşmüyor. Ve şimdi de kullanıcılar Simpsonlar'ın Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılışını önceden haber verdiğini öne sürüyor, buna dair paylaşımlar viral oluyor. TikTok'ta paylaşılan videoların birinde baş karakter Homer, İskoçya'da çığlık atıyor. Ardından bir köprü görüntüsüne yer veriliyor.



8

35. sezon, 8. bölümden olan bu bölümde gösterilen köprünün Francis Scott Key Köprüsü değil İskoçya'daki Forth Köprüsü olduğunu duyuruldu. Diziden alınan bir başka sahne videosunda, kötü adam Scorpio politikacılara şantaj yaparak altınlarını almak amacıyla bir köprüyü havaya uçurmak için 'kıyamet günü cihazını' kullanıyor. 1996'da yayınlanan bölümdeki bir kesitte adamlardan biri ayağa fırlıyor "Aman Tanrım! 59. Cadde Köprüsü!" diye haykırmaya başlıyor.



9

Ancak, videoda bahsedilen 59. Cadde Köprüsü'yle, Baltimore'daki köprüye değil, New York'taki Queensboro Köprüsü işaret ediliyor. Bir başka dikkat çeken paylaşımda, Simpsonlar'ın haber sunucusu Kent Brockman Baltimore'daki köprüyle ilgili haber sunduğu görülüyor. Ancak bu videoda çeşitli oynamaların mevcut olduğu görülüyor. Kent Brockman'ın sesinin yapay zekayla düzenlendiği belirtiliyor. Video Simpsonlar'ın herhangi bir bölümünde yer almadığı söyleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr