Şili’de Polis Köprüden Çocuğu İtti, Gösteriler Tekrar Başladı

Şili’de 16 yaşındaki göstericini bir polis aracılığıyla köprüden itilmesiyle tekrar başlayan gösteriler 4. gününde devam ediyor.

06.10.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-17:45)

Polis şiddetine karşı protesto yapmak adına sokağa çıkan protestocular polis ile çatışıyor.

Son protestolarda emniyet güçleri göz yaşartıcı gaz ile tazyikli suyla müdahale etti. Başkent Santiago’daki Baquedano Meydanında pek çok Şilili, polislerin şiddetini protesto etmek adına bir defa daha bir araya geldi.

Göstericileri dağıtmak adına emniyet tazyikli su ile göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Yeni protestolar bir polisin en son şiddetinin ardından başladı. 2 Ekim tarihinde Santiago’da gerçekleştirilen bir gösteri esnasında, bir polis 16 yaşında olan genci köprüden aşağıya itti.

Mapocho Nehri kenarındaki köprüden düşen genç ağır bir şekilde yaralandı. Fakat hayati riski atlattı. 16 yaşındaki çocuğu iten polis, soruşturma devam ederken tedbir olarak gözaltında tutuluyor. Göstericiler, kendisi ile üst düzey emniyet güçlerinin vatandaşa karşı fiilleri sebebiyle yargılanmasını isteyerek gösterilere başladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ŞİLİ'Yİ UYARDI

BM Şili ile görevlilerini geçen hafta bir gösteri esnasında bir polis aracılığıyla köprüden itilen 16 yaşında olan çocukla alakalı detaylı bir tahkikat başlatmaya davet etti. Resmi açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Güney Amerika Ofisi, 2 Ekim’de Santiago’daki Po Nono köprüsünde meydana gelen ve bir gencin ciddi şekilde yaralanmasına neden olan olayların kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını talep ediyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal