Şili'de, Hükümet Karşıtı Gösterilerde 23 Kişi Öldü!

Şili Savcılığı, ülkede 19-26 Ekim tarihlerinde ilan edilen acil durum süresince gösterilerde 23 kişinin hayatını kaybettiğini ve soruşturmaların sürdüğünü açıkladı.

01.11.2019-10:28 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-10:15)

Şili Savcılığı, sosyal medya aracılığıyla aktardığı açıklamada, ülkede 19-26 Ekim tarihlerinde ilan edilen acil durum süresince gösterilerde 23 kişinin hayatını kaybettiğini ve soruşturmaların sürdüğünü açıkladı.

Aynı açıklama kapsamında, ölenlerin 16'sının yağma ve kundaklama olaylarında, 5'inin güvenlik güçleriyle çatışma sebebiyle ve 2'sinin de gözaltına alındıktan sonra karakolda öldüğü vurgulandı.  Bununla birlikte, yanarak ölenlerden 1 kişinin kimliğinin anaşılmadığı fakat çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Bununla birlikte, katılım düşük olmasına rağmen ülkenin çeşitli yerlerinde hükümet karşıtı protestolar etkili oluyor.

NE OLMUŞTU?

Güney Amerika ülkesi Şili’de gösteriler, başkent Santiago'da günde 3 milyondan fazla kişinin kullandığı metro ücretlerine 6 Ekim'de yapılan zamla başlamış ve 19 Ekim'de de şiddetlenerek birçok kentte yağma olaylarına da yol açan hükümet karşıtı gösteri ve şiddet olaylarına dönüşmüştü.

Şili'de günlerdir devam eden ve hükümetin geri adımlarına rağmen durmayan gösteriler nedeniyle, diktatör Augusto Pinochet'in 1990'da devrilmesinden sonra ilk kez doğal afet söz konusu olmamasına rağmen "acil durum" ilan edilmiş ve güvenliği sağlama görevi orduya verilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal