Şili'de 140 Hektarlık Ormanın Küle Döndüğü Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Şili Devlet Başkanı Pinera orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangınlarda 250 ev kullanılamaz hale gelirken, 140 hektarlık orman da kül oldu.

27.12.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-14:41)

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Şili'de önceki gün Valparaiso şehrinde devam eden orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Ulusal basında çıkan haberlerde, orman yangınlarının kontrol altına alındığını belirtilirken, evleri zarar gören aileler için yardım planı hazırlandığı belirtildi.

Pinera, plan çerçevesinde evleri yanan ve zarar gören mağdurlara 2020'nin ilk aylarında kredi verileceğini açıkladı.

Muhtemel orman yangınlarında risk oluşturulmayacak bölgelerde yeni konutlar inşa edileceğini söyleyen Pinera, "Acılarını ve trajedilerini sanki bizimmiş gibi hissediyor ve kısa zamanda çözülmesi için çalışıyoruz." Diye konuştu.

700 evin etkilendiği yangınlarda şu ana kadar 250 ev kullanılamaz hale geldi. Ayrıca 140 hektar ormanlık alan da küle döndü.

Pinera, alevlerin tamamen söndürülmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini kaydederek, yangınların çıkış sebebine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Valparaiso acil durum yetkilisi Ezio Passadore dün, "Emin değiliz ama her şey dünkü yangının kasıtlı çıkarıldığını ve evlere oldukça yakın bir alanda başladığını gösteriyor." açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal