Şile'de Yasakları Es Geçip Denize Girdiler: 5 Kişi Kayıp 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Şile’de çıkan şiddetli dalga ve akıntı sebebiyle denize girmenin yasak olduğu Şile'de vatandaşlar yasakları görmezden gelip yüzmeye devam etti.

23.07.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 23.07.2021-17:27) Şile'de Yasakları Es Geçip Denize Girdiler: 5 Kişi Kayıp 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Şile Kaymakamlığı’ndan denize giren vatandaşlara uyarı geldi. İlçe sahillerinde yoğun dalga ve akıntı sebebiyle vatandaşların can güvenliğini sağlamak nedeniyle gün boyunca denize girmek yasaklanmıştı. 

KAYMAKAMLIKTAN UYARI GELDİ 

Kaymakamlık tarafından gelen yazılı basın açıklamasında, yasak olan tarihler belirtilerek ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava ve deniz raporlarından alınan bilgilere göre, ilçemizde 23.07.2021 tarihinde rüzgarlar Kuzey Doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliği 1 ila 2 metre olacağı tahmin edilmektedir’ ifadeleri kullanılmıştı. 

UYARILARA RAĞMEN ÇOCUKLARI İLE DENİZE GİRDİLER 

Polis ekipleri tarafından, plajda megafon ile anons yaparak vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarı yapıldığı fakat uyarılara göz ardı eden vatandaşların deniz girme yasağına ve tüm yapılan uyarılara rağmen denize girerek yüzmeye devam ettikleri tespit edildi. Bununla beraber bazı vatandaşlar ise canlarını görmezden gelerek yanlarında olan küçük çocuklarıyla beraber denize girmeye devam etti. 

5 KİŞİ KAYIP 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 

Diğer yandan, geçtiğimiz Şile'de denize giren 5 kişi dalgalara kapılarak gözden kaybolmuştu. 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 1 kişi ise sağ çıkarılmıştı. Şişle denizinde kaybolan 2 kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal