Şike Yapan Nijeryalı Etuhu, 5 Sene Men Edildi!

İsveç’in Rössjöholm kulübünde top koşturan Nijeryalı oyuncu Dickson Etuhu, şike yapmaktan dolayı 5 sene men cezası aldı.

17.04.2020-14:49 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-14:47) Şike Yapan Nijeryalı Etuhu, 5 Sene Men Edildi!

İsveç’in Rössjöholm kulübünde top koşturan Nijeryalı oyuncu Dickson Etuhu, şike yapmaktan 5 sene men cezası aldı.

İsveç Futbol Federasyonu, Mayıs 2017’de AIK’da oynayan takım arkadaşı Kyriakos Stamatopoulos’a düşük performans göstermesi için 2 milyon İsveç kronu (yaklaşık 1,3 milyon lira) öneren Etuhu’ya Nisan 2025’e kadar futboldan men cezası verildiğini açıklandı.

Etuhu ile yapılan şike girişimine dahil olan İsveçli eski oyuncu Alban Jusufi’nin de aynı zamana kadar futboldan men edildiği ifade edildi.

Federasyonun yaptığı açıklamada, kaleci Stamatopoulos’un Stockholm’de bir restoranda kendisine verilen para teklifini söylemesinin sonrasında AIK ile Göteborg arasında yapılması gereken maşın ertesi güne ertelendiği de hatırlatıldı.

İngiltere’de Manchester City, Norwich City, Sunderland, Fulham, Blackburn Rovers gibi kulüplerde görev yapan 37 yaşındaki orta saha Etuhu, AIK’da oynadıktan sonra Ağustos 2017’de Rössjöholm’a gitmişti. Etuhu, Nijerya Milli Takımı’nda ise 33 defa sahaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal