SİHA Başarımız Yabancı Medyada Yankı Buldu! Fransız Le Figaro: Türkiye 15 Yılda Başlıca SİHA Üreticileri Arasında

Yabancı medyadan Türkiye’ye övgüler geldi. Fransa'nın en büyük silah şirketlerinden Le Figaro, Türkiye'nin yalnızca 15 senede silahlı insansız hava araçları üretiminde ileri boyutlara gelmesine vurguda buldu.

10.07.2021-10:41 - (Son Güncelleme: 10.07.2021-13:00) SİHA Başarımız Yabancı Medyada Yankı Buldu! Fransız Le Figaro: Türkiye 15 Yılda Başlıca SİHA Üreticileri Arasında

Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı atılımlar, dünyada yankı buluyor. Dışa olan bağımlılığı ciddi derecede azaltan yerli insansız hava araçlarının üretiminde eskiden şimdiye dek meydana gelen gelişim ve değişim yabancı medyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. 


‘İNTİHAR SİHA'SI KARGU'NUN LİBYA'DAKİ ROLÜ’ 

Buna bağlı olarak Fransa'nın ünlü silah şirketi Dassault'ya ait Le Figaro gazetesinin "Türk dış politikasının hizmetinde bir teknoloji" başlıklı haberinde, Libya’da 2020 senesinin ilkbaharında Halife Hafter yanlısı güçler ile Libya hükümeti içinde çıkan çatışmada STM şirketi tarafından üretilen 2 Kargu-2 intihar SİHA’sının önemli bir etkisi olduğun bildirdi. 

‘TÜRKİYE, 15 YILDA ABD, İSRAİL VE ÇİN İLE YARIŞIR HALDE’ 

Türkiye’nin başarısı "SİHA’ların Türkiye savunma endüstrisi piyasasında gittikçe gözlemlenen artışını ve savaş alanında kullanımının çoğaldığını’ belirten haberde, yalnızca 15 yılda geldiği yere değinerek "Sadece 15 yılda, ülke Amerikan, İsrail ve Çin modelleriyle rekabet arzusuyla dünyanın temel üreticileri arasındaki yerini aldı’ şeklinde konuştu.

'TÜRK SİHA'LARI DAHA ETKİLİ VE DAHA UYGUN FİYATLI'

Söz konusu Haberde Kargu, Bayraktar, Anka, Karayel, Alpagu gibi Türk SİHA’larının etkili olmalarının yanı sıra fiyatlarında uygun olduğu bildirildi.

'LİBYA VE KARABAĞ'DA GÜÇ DENGESİNİ DEĞİŞTİRDİ'

Türk SİHA’larının 2016 senesinden beri sınır ötesindeki operasyonlarda kullanılmaya başlandığı kaydedilen haberde güç dengesinin de değiştiği söylenerek ‘Giderek daha etkili olan Türk SİHA’ları sadece Libya’da değil, Dağlık Karabağ’da da güç dengesini değiştirdi’ denildi. 

'BİRÇOK ÜLKE, TÜRK SİHALARINA İLGİ GÖSTERİYOR'

Aynı zamanda haberde, Türk SİHA’larının gittikçe daha fazla sattığına vurgu yapılarak Azerbaycan, Katar, Ukrayna ve Tunus ve NATO ülkesi Polonya’nın Türk silahlı insansız hava aracı satın aldığına, Letonya, Macaristan ve Arnavutluk’un yanı sıra başka ülkelerin de Türk SİHA’larına ilgi gösterdiğine vurgu yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal