Sigara kullananlar bu haberimiz tam da size göre! Ceviz içi kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Ceviz iç kabuğu ve cevizin kendisi ülkemizin mutfağında çokça tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Tatlılar, kurabiyeler, salatalar ve daha onlarca yerde kullandığımız cevizlerin sağlık açısından faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Uzman kişiler tarafından da doğal tedavi yöntemlerinden birisi olarak ceviz iç kabuğunu kullandığı görülmektedir. Ayrıca akciğere olan faydası da sigara kullananların dikkatine sunduğumuzu belirtmek isterim. İşte ceviz içinin tüm faydaları!

11.12.2023-12:47 - (Son Güncelleme: 11.12.2023-17:41) Sigara kullananlar bu haberimiz tam da size göre! Ceviz içi kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Lezzetinin yanı sıra hafızayı güçlendirmesiyle, içinde bolca vitamin yer aldığını bildiğimiz ceviz iç kabuğu, antioksidan bakımından en zengin gıdalardan bir tanesidir. Sigara kullananların çokça şikâyet aldığı konulardan olan kuru öksürüğe şifa olduğu bilinmektedir.

Ceviz içi kabuğu akciğere faydası

Doğal bir öksürük kesicidir

Cevizin iç kabuğu sahip olduğu besin değerleri ile birlikte bronşları yatıştırır. Özellikle sürekli olarak kronik bir öksürüğü bulunan kişiler için cevizin iç kabuğu tüketilmesi önerilmektedir. Cevizin iç kabuğu doğal bir öksürük kesicidir. Bronşları rahatlattıktan sonra kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Eğer sizin de öksürük şikâyetiniz varsa cevizin iç kabuğunu tüketerek bu tarz şikâyetlerinizden kurtulabilirsiniz. Sigara kullananların tüketimi faydalı olacaktır. Eğer bu dertten çok muzdaripseniz doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz.

Balgam Sökücü

Ceviz içi kabuğu Balgamı söker

Besin kaynağı doğal bir balgam sökücüdür. Balgam şikâyeti yaşayan kişiler için tavsiye niteliğinde olarak cevizin iç kabuğu önerilmektedir. Cevizin iç kabuğu balgamı tamamen söker ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Gündelik yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bu şikayetinizden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Cevizin içindeki zarı çöpe atmayın! Akciğere faydalarına bakın!

Ceviz içi kabuğu akciğere faydası

Cevizin içindeki zar çoğu zaman atılmaktadır. Fakat tam anlamı ile bir akciğer temizleme kürü olduğunu biliyor muydunuz? Cevizin içindeki zarı kaynatarak için. Bu zar akciğerlerinizin daha temiz olmasını sağlayacaktır. Eğer sigara kullanıyorsanız sigaranın yaratmış olduğu tahribatları yine ceviz iç kabuğu temizleyecektir. Cevizin içindeki zarını evde hazırlayarak tüketmek oldukça kolay ve zahmetsizdir. Kanser gibi hastalıkların önüne geçmesini sağlar. Düzenli olarak tüketildiği takdirde kanserli hücrelerin oluşumunu engeller. Kanser hastaları için de yine aynı şekilde cevizin içindeki zar tüketilmesi önerilir. 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal