Sigara İçmek Günah Mı?

Dinimizce sigara içmek günah mı? Diyanete göre sigara içmek mekruh mu yoksa haram mıdır? İşte haberin detayları...

09.02.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-17:22) Sigara İçmek Günah Mı?

Dinimizde yapılması haram ve helal olan şeyler Kur'an-ı Kerim’de ve onun açıklaması olan sünnette yer verilmiştir. Peki sigara içmek günah mıdır?

SİGARA İÇMEK HARAM MIDIR? 

Sigara içmek, gerek sünnette, gerekse Kur’an-ı Kerim’de yer almıyor. Nedeni ise, Kur’an’ın indiği zaman sigaranın olmayışıdır. Sigara XV. asırdan sonra ortaya çıkmıştır. İslam’ın temel kaynaklarında adı geçmeyen bir şeyin hükmünü anlamak için İslam’ın bazı genel kuralları vardır. Onlardan biri de, 'Eşyada aslolan, ibahadır.' Açıklaması ise, her şey insanlar için yaratılmıştır. Hükmü bildirilmeyen şeyler de helal olarak kalmıştır, demektir. Bir diğeri de şudur:

'Temiz ve güzel olan şeyler helaldir, pis ve zararlı şeyler ise haramdır.' Bu iki genel kural, beraberce düşünüldüğü zaman sigara için karşımıza şöyle bir sonuç çıktığı görülüyor;  Sigara hakkında kaynaklarda bir şey söylenmediğine göre, onun pis ve zararlı olup olmadığına bakmalıyız: Eğer onun pis ve zararlı olduğunu söyleyebileceğimiz özellikleri varsa haram olduğuna, yoksa, helal olduğunu anlayabiliriz. Sigaranın 2.000 civarında zehir içerdiğini, pek çok hastalığın sebebi olduğunu, içenlerin sadece kendilerine değil, içmeyenlere dahi zarar verdiklerini bilim kesin olarak ortaya koyar. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal