Sidney'de Yapılacak Şeyler

Sidney, Avustralya'nın New York'udur: kozmopolit aktiviteler yelpazesi, asla uyumayan bu şehrin, aynı zamanda muhteşem plajları, harika havası ve ılıman kışları vardır

16.06.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-10:24) Sidney'de Yapılacak Şeyler

Sidney, Avustralya'nın New York'udur: kozmopolit aktiviteler yelpazesi, asla uyumayan bu şehrin, aynı zamanda muhteşem plajları, harika havası ve ılıman kışları vardır. Sidney, 4 milyondan fazla nüfusa sahip olması ile Avustralya'nın en büyük şehridir ve aynı zamanda yılda 32 milyondan fazla ziyaretçi çeken en turistik yerlerden biridir. Şehir birçok kültürün yumağıdır, bu nedenle sunulan yemekler lezzetlidir ve aynı zamanda harika bir alışveriş yeridir. Çeşitli banliyölerde çok farklı atmosferler var, bu yüzden bu turistik cennette herkese uyan bir şeyler mutlaka vardır.

Sidney'de Yapılacak Şeyler Nelerdir:

Opera Binası Gezisi

Sidney'de Yapılacak Şeyler listesinin başında Opera binasını gezmek vardır. Bu bina, Sidney veya Avustralya'yı denilince ilk akla gelen şey olabilir. Dünya mirası listesinde bulunan binanın bizzat kendisi çarpıcıdır ve geceleri güzel bir şekilde aydınlatılır.

Darling Limanı Yürüyüşü

Darling Limanı, nefes kesen nehir manzarası ve gerek restaurantları gerekse de eğlence mekanları ile popüler bir eğlence kompleksidir. Limanda çok çeşitli cazibe merkezleri vardır, ancak bazı favoriler arasında Çin Dostluk Bahçesi ve güzel çayevi, Carousel, Ulusal Denizcilik Müzesi ve güzel Dockside Pavilion yer alır.


Kraliyet Botanik Bahçeleri Ziyareti

Kraliyet Botanik Bahçeleri 1816 yılında kurulmuştur, Avustralya'nın en eski botanik bahçeleri ve en eski bilim kurumudur.

Luna Park'ta Adrenalin

Luna Park sadece so-kitsch-it’in havalı girişi için görülmeye değerdir. Lunapark gezintisi rollercoaster heyecanı için mükemmeldir.

Müze Gezileri

Avustralya Müzesi harika bir tarih koleksiyonuna sahiptir- Avustralya'nın korkunç tarihi ile ölüm korkusu olmadan yüzleşmenin yeridir. Powerhouse Müzesi ise eğlence sergileri, buhar motorlarından 80'lerdeki hayata, siyasal parti için oy toplayan harika bir dans robotuna kadar bilim, tasarım, yenilik ve teknolojiye odaklanmaktadır.

Taronga Hayvanat Bahçesi'nde koala, zürafa, penguen ve baykuşlara yaklaşın
Taronga Hayvanat Bahçesine, Sidney şehir merkezinden kısa bir feribot yolculuğuyla ulaşılır, ancak ziyaretçiler biranda kendilerini farklı bir dünyada bulurlar. Bu bakımlı hayvanat bahçesi, çok çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır ve koruma, sürdürülebilirlik ve halk eğitimi konularında çalışmaktadır. Geceyi hayvanat bahçesinde safari tarzı çadırlarda geçirmek de mümkündür.


Sidney Kulesi’nden Panoramik Bakış

Sidney Kulesi, şehri 360 derecelik panoramik manzara ile izleyebilecek en yüksek noktadır.Hem gündüz hem de geceleri farklı güzellikler sunmaktadır; özellikle gün batımından kısa bir süre önce gelmeye değer, böylece gündüz ve gece manzaralarının tadını çıkartmak mümkündür. Kule yılın her günü açıktır ve dış çevresinde SKYWALK turu yapmak mümkündür.

Cockatoo Adası Turu

Sydney'de Yapılacak Şeyler listesindeki en dramatik maddelerden biri de budur. Cockatoo Adası, Sidney Limanı'nın ortasında, feribotla kolayca ulaşılabilen bir adadır. Adanın bazı kısımları, Dünya Miras Mülkü'nü oluşturan 11 tarihi alandan biri olarak UNESCO Dünya Mirası Listesine yazılmıştır. Avustralya Hükümlü Siteleri, Avustralya'yı bir Avrupa sömürgesi olarak inşa etmek için kullanılan hükümlülerin zorla çalıştırıldıkları korkunç hayatları hakkında hayatta kalan en iyi kanıttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal