Şiddetli Rüzgarlar Rusya’yı Etkisi Altına Aldı, Kızıl Meydan Kapatıldı

Rusya’da şiddetli rüzgarlar yüzünden Kızıl Meydan kapatıldı. Restorasyon yapılan iskele rüzgar yüzünden çökünce, duvara da zarar verdi.

24.10.2021-11:19 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-13:29) Şiddetli Rüzgarlar Rusya’yı Etkisi Altına Aldı, Kızıl Meydan Kapatıldı

Rusya’da şiddetli rüzgar yüzünden Kızıl Meydan turistik gezi ve ziyaretlere kapatıldı. Rüzgarın etkisiyle Kremlin duvarlarının yenilenme çalışmaları için kurulan iskele çökerken, duvarların belli kısmı da zarar gördü. Bu gelişmelerin ardından Kızıl Meydan geçici olarak kapatıldı.

Rusya’nın en önemli sembollerinden olan, başkent Moskova’da yer alan Kızıl Meydan’ın duvarlarının yenileme çalışmaları uzun zamandır sürüyordu. 23 Ekim günü Moskova’da başlayan rüzgar fırtınası, restorasyon için kurulan duvar iskelesinin çökmesine sebep oldu. İskele çökerken duvarın bir kısmına da zarar verdi.

KIZIL MEYDAN KAPATILDI

Rüzgarın düşürdüğü iskelenin duvara zarar vermesiyle birlikte Kızıl Meydan geçici bir süreliğine kapatıldı. Kızıl Meydan'da yaşanan kazanın ardından yetkililer, daha fazla iskele plakasının uçması ve kişilere zarar vermesi ihtimaline karşı önlem olarak meydanı giriş ve çıkışlara kapattı.

Rusya Federal Koruma Servisi (FSO), Kızıl Meydan'ın bir bölümünün giriş ve çıkışlara kapatıldığını duyurarak, bu kapatmanın geçici bir önlem olduğunu söyledi. FSO ayrıca, tedbirlerin alınması ve fırtınanın dinmesinden sonra meydanın yeniden halka açılacağını belirtti.

KIZIL MEYDAN TARİHÇESİ

Kremlin Sarayı, Kızıl Meydan da bulunan en önemli yapılardan biridir. Kremlin “kale”, “hisar”, “şato” anlamlarına gelen ve çoğu tarihi Rus kentinin merkezinde bulunan muhkim yapıların bütünüdür. Moskova Kremlini en tanınmışları arasındadır.

Moskova’daki Kremlin Sarayı, devrim öncesinde Rus çarlarının konutu olarak kullanılıyordu. Moskova Irmağı’nın 40 metre yükseğinde yer alan Borovitskiy Burnu üzerinde 28 hektarlık bir alana yayılan, çevresi 20 metre yüksekliğindeki 2 km’lik yapıların en eskisi Spas na Boru (Ormandaki Kurtarıcı Aziz) Kilisesi.

15’inci yüzyılda ilk Kremlin’in yerine İtalyan mimari anlayışla yeni bir saray yapılmıştır. 1487 yılında Beklemişhev Kulesi, 1490’da Borovitskaya Kulesi, Aziz Nikola ve Aziz Flor kapıları eklenmiştir. 3’üncü İvan döneminde birkaç katedral  daha yapılmıştır. Dini yapılar Bizans, diğer yapılar İtalyan etkisi taşımaktadırlar. 1527 yılından sonra yapılan değişiklikleri ise Alman, İngiliz ve Hollandalı mimarlar gerçekleştirmiştir.

Kremlin’in en önemli yapılarından olan Büyük İvan Çan Kulesi’nin yapımına 1505 yılında başlamıştir ve 1600 yılında tamamlanmıştır. Çan Kulesi’nde dünyanın en büyük çanı olan 218 ton ağırlığındaki Çar Kolokol (Çanların Çarı) bulunuyor. 1838-1849 yılları arasında Bolşoy Kremlyovskiy Dvoryets (Büyük Saray) inşa edilmiştir. 1932 -1934’te Kremlin Tiyatrosu, 1961’de Kongreler Sarayı yapılmıştır. Kremlin, şu anda Rusya’nın en önemli simgelerinden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal