Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileri? Sicilim bozuk kredi çekmek istiyorum diyenler için kredi veren bankalar

Sicili bozuk olan vatandaşlara ve kara listede yer alan kimselere bankalar kredi vermemektedir. Fakat bazı hususlarda kredi veren bankalarda mümkündür. Sicilim bozuk kredi çekmek istiyorum diyen vatandaşların merak ettiği kredi veren bankaları araştırdık. Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileridir? İşte ayrıntılar.

07.05.2022-23:48 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-23:48) Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileri? Sicilim bozuk kredi çekmek istiyorum diyenler için kredi veren bankalar

Bankacılık ve kredi mevzuatı gereğince kredi sicili bozuk vatandaşların daha fazla borçlanmaması için tedbirler alınmaktadır. Kredi sicili bozuk olanların kredi notları yükselmedikçe belirli limitlerde krediler sağlanmamaktadır. Halk arasında bu duruma kara liste ya da sicili bozuk denilmektedir.

Sicili bozuk olanlar kredi alabilir mi?

Sicili bozuk olup da ödemeleri düzenli yapılması durumunda kredi verilebilir. Sicili bozuk olan vatandaşlar için devlet destekli kredi imkanı bulunmaktadır. Yalnız yine bankanın inisiyatifine kalmıştır.

Sicili bozuk olup da kredi almak isteyenler ne yapmalı?

Borçları için nakite ihtiyacı olan ve sicili bozuk olan vatandaşlar kredi almak istemektedirler. Sicili bozuk olana kredi imkanı sağlayan sizlere en uygun şubesi bulunan bankaya giderekten başvuru yapmanız gerekmektedir. Bankanın belirlemiş olduğu şartlara uygunluk göstermeniz durumunda siciliniz bozuk ise bile krediden faydalanabilirsiniz.

Bankalara borcu bulunan, icralık olunan, düzenli borçlarını zamanında ödemeyenlerin sicilleri bozulmaktadır. Bankalar kredi verirken bir önemli hususa da dikkat etmektedirler. Kredi verirken kişinin siciline ve KKB puanı araştırılır. Bu araştırma sonucunda sicili bozuk, kredi puanı düşük olan vatandaşların kredi verilmesinde güçlükler yaşanmaktadır. Fakat bazı bankalar bu duruma sahip olan kişiler için kredi imkanı sunmaktadır.

2022 sicili bozuk olan ipotekle kredi veren bankalar

-Akbank

-Aktifbank

-CEPTETEB

-Denizbank

-Enpara

-Halkbank

-ING Bank

-Şekerbank

-QNB Finansbank

-Ziraat Bankası

Bu bankalardan sicili bozuk olan kişiler kredi notlarını yükseltmek için krediye başvurabilirler. Sicili bozuk olan ve bu bankalardan kredi sahibi olmak isteyenler öncelikle bankalara teminat göstermeleri zorundadır. Bu teminat ipotek edecek kefil veya gayrimenkul olmalıdır. Enpara gibi bazı bankalar ise teminat istemezler.

Bazı sitelerde bankaların adları kullanaraktan kredi verecekleri ilanları yayınlarlar. Kesinlikle kanmayınız bunlar yalandır.

sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar

Sicili bozuk olanlara kredi affı var mı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu yapılan açıklamalara göre 30 Haziran 2021 tarihine kadar kredi ödemelerinde gecikmeler yaşanmasında esneklik davranılarak gecikmeye giren krediler hesaplara aktarılmadan önce 3 ay değil 6 ay beklenilecektir. İhtiyaç kredileri, konut, tüketici, tüm ticari kredileri düzenlemeler kapsamaktadır. BDDK tarafından açıklamaya göre yeni bir düzenleme olmaması halinde 31 Haziran tarihten sonra tüketiciler borçlarını ödemesi gerekmektedir. Borçların ödenmemesi halinde gecikme faizi borca eklenecektir. Bu konuya özen göstermeyen vatandaşlar banka ile araları açılacak ve yeni bir kredi kullanmak istese kredi almada güçlük çekmesine sebep olacaktır.

Kara liste kredisi nedir?

Kara liste, yasal takip durumudur. Her ne kadar cezalandırılması gereken bir kişi için tanımlansa da aslında tam olarak öyle değildir. Kredi ürününün belirlenen zamanda ödenmemesi durumunda yasal yollarla tahsis edilmesidir. Yasal takip devletdestekli.com işleminde olan önceden de yasal takip geçirmesinden dolayı kredi notu düşük olanlar için halk arasında kara listeye girmek denilmektedir. Bu olay finansal ürünü geç ödenmesi durumu ile karıştırılmamalıdır. Kara listede olanlara kredi imkanı sağlanır, ilanlar ise zor durumda olup kredi alamayan kişiler içindir.

Kara listede olan esnaflar ne yapmalı?

Kara listede bulunan bir işletmenin bu durumdan kurtulması için tek çözüm borçlarını ödemesidir. Borçlarını ödemediği takdirde kara listede kalmaya devam edecektir ve kredi imkanı sağlanmayacaktır. Önceki borçlarını ödemediği durumdan dolayı yasal takibe düşmüş ise finansal firmalarca bilindiği için bütün borçları ödese de kara listede yer edinmeye devam eder ve kredi imkânından yararlanamaz. Bu durumdan kurtulmak için düzenli ve zamanında ödemesi yapması gerekir. Düzenli ödeme yapmasını kanıtlamak için finansal girişimlerde bulunmalıdır. Bankalara otomatik ödeme talimatı vererek kara listeden çıkabilir. Otomatik ödeme talimatınızın artması ile işlem sayınız artar ve kredi alma durumunuz yükselir. Bankalardan alacağınız düşük limitli kredi alıp ödemelerinizi düzenli yapmanız durumunda da kara liste yar almazsınız.

Kara listede olanlar hangi bankadan kredi çekebilir?

-Akbank

-Alternatif Banka

-Aktifbank

-Denizbank

-ENPARA

-HSBC

-QNB Finansbank

-Odeabank

-ICBC Türkiye

-Fibabanka

-TEB

-CEPTETEB

Kara listede yer alan vatandaşların yukarıda yer alan bankalardan kredi imkanına sahip olabilirler. Bu bankalar talebinizi değerlendirdikten sonra RED cevabı da verebilirler. Bütün bankalardan kredi almak isteyenler ise 900 kredi notunun üzerinde olması halinde istedikleri limitlerden krediye sahip olabilirler.

Zor durumda kalanlara kara listede kredi çıkarılır

-ENPARA

-Odeabank

-Nkolay

-Ziraat Bankası

-Halk Bankası

-İş Bankası

Kefil ve ipotek karşılığında ihtiyaç kredisi sunulmaktadır. Kara listede olanlara kredi verilmektedir. Fakat bunun için kefil ya da ipotek göstermeniz gerekmektedir. Başvurduktan sonra banka başvurunuzu değerlendirir ve yalnız RED cevabını da verebileceğini unutmayınız.

Sicili bozuk olanlara ipotekli ihtiyaç kredisi

Kredi almak kara listede iken oldukça zor bir iştir. Yalnız ipotekli kredi ile kredi çekmeniz mümkün hale gelir. Bir taşınmasınız varsa ipotek ettirerek kredi alabilirsiniz. İpotekten başka bir yöntem ise kefildir. Geliri iyi ve kredi notu yüksek olan bir kişiyi kefil olarak gösterdiğiniz de kredi imkanından yararlanabilirsiniz.

Kara listeden çıkmak için belirlenen süreyi geçtikten sonra mevduat hesabınıza para yatırın.

Düzenli olan hesap akışınız sayesinde banka fark eder ve sicilinize bu durum olumlu olarak yansıtılır.

Garantili yöntem ise ipotekli kredi olarak görülmektedir.

Konut, araç ve ya arsa satılamayarak şerhi konulur ve banka kendini güvenceye alır. Bu durum kredi yükseltmenize yardımcı olur.

Düşük krediye sahip olanlar düzenli ve zamanında ödeme yapmadıkları için kara listede yer alırlar.

Birçok bankaya borçlarınız varsa borçları tek bir bankaya toplamanız gerekir.

Borç yapılandırma işleminde dikkat etmeniz gereken bankaların faiz oranlarıdır.

En düşük faizi olan bankaya bütün borçlarınızı toplayabilirsiniz.

Sicilinizin bozuk olup olmadığını sorgulayın

Kredi notu düşük ise kara listeden yer edinirsiniz. Kara listede yer edinmeniz sizin için kötü anlam teşkil etmektedir. Kara listede olup olmadığınızı sorgulamak için birçok yöntem bulunmaktadır.

-Merkez Bankası kara liste öğrenme

-Bankaların sorgulama sistemleri

-Findeks kredi notu öğrenme

-Belli bir ücret karşılığında internet ya da mobil bankacılıkta işlem yapabilirsiniz.

-E-devlet banka kara liste sorgulama

Sicili bozuk olana Akbank kredi veriyor mu?

Kredi çekememe durumunuz borçlardan dolayı ise borçlarınızı ödeyerek kredinizi hesaplatabilirsiniz. Akbank Direkt üzerinden sicil bozuk olsa bile başvuru yapabilirsiniz. RED veya Onay vermek bankaya kalmış bir durumdur.

Finansbank kara listedekilere kredi veriyor mu?

Kara listede yer edinenlere ve sicili bozuk olanlara Finansbank kredi vermemektedir.

Sicili bozuk olanlara Vakıfbank kredi verir mi?

Sicili bozuk olan kişilere Vakıfbank kredi imkanı sağlamaktadır. 2000 TL'ye kadar limiti olan krediyi çekebilir, ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Ziraat Bankası sicili bozuk olan kişilere kredi verir mi?

Sicili bozuk olan kimselere, icralık olanlara, borcu bulunanlara Ziraat Bankası kredi vermemektedir. Yalnız yapılandırma olarak kredinize yapılandırma yapabilir başvuru yapabilirsiniz. RED cevabını da alabilirsiniz. Siciliniz düzeldiğinde tekrar deneyiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal