Sıcaklıklar yeniden düşüyor: Meteoroloji’den kar ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, son günlerde yükselen hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde yeniden düşüşe geçeceğini duyurdu. Yapılan uyarılarda Marmara’nın batısı ve Ege için kuvvetli fırtına beklendiği belirtilirken Çarşamba ve Perşembe günleri Türkiye genelinde sağanak yağış ve karın etkili olacağı bildirildi. İşte 11 Şubat 2024 hava durumu…

11.02.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 11.02.2024-09:18)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 11 Şubat 2024 tarihli hava durumu raporuna göre İstanbul başta olmak üzere 21 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı. Yapılan uyarılarda Marmara’nın batısı ve Ege için kuvvetli fırtına beklendiği belirtilirken Çarşamba ve Perşembe günleri Türkiye genelinde sağanak yağış ve karın etkili olacağı kaydedildi.

Son meteoroloji değerlendirmelerine göre, ülkemizin batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında zamanla sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Marmara'nın batı bölgelerinde yağışlı bir hava tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde ise pus ve yer yer sis etkili olacak. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

11 Şubat hava durumu

Marmara ve Ege için fırtına alarmı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; Bugün öğle saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen kuvvetli lodos, ulaşımda aksamalara, ağaç ve direk devrilmesine neden olabilir. Aynı zamanda soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi risklere karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

21 il için sarı kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji Ağrı, Artvin, Balıkesir Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır illerine sarı kodlu uyarıda bulundu.

Öte yandan sağanak yağış ve kar, Çarşamba ve Perşembe günü ülke genelinde etkili olacak.

11 Şubat 2024 hava durumu

11 Şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal