Sıcaklıklar düşüyor, kuvvetli yağışlar etkili olacak: İşte İl İl Hava Durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin farklı bölgelerinde hava durumu değişiklikleri yaşanacak. Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur görülecek. Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde ise yağmur bekleniyor.

21.02.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-09:46)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Şubat tarihine ilişkin hava durumu raporunu yayımlayarak ülke genelinde beklenen meteorolojik olaylara dair bilgiler verdi. Yapılan değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkili olan soğuk hava Batı bölgelerinde yağış, Doğu illerinde ise kar yağışını getirecek. Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için çığ uyarısı yapıldı. Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görüleceği öngörülüyor. Aynı dönemde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji, halkın olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını, seyahat planlamalarını bu doğrultuda yapmalarını ve güncel hava durumu bilgilerini takip etmelerini öneriyor. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olunması, yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi önem taşıyor.

Sıcaklık ve rüzgar

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları devam edecek.

Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden, yurdun güney kesimlerinde ise yer yer batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Bu doğrultuda, rüzgarın genel olarak sakin seyredeceği ve hafif esmesi beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarındaki mevsim normallerinin üzerinde seyir, genel olarak ülke genelinde etkisini sürdürecek. Rüzgarın ise genel olarak kuzey ve doğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Çığ uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu bildirdi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve ziyaretçilerin çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanmaktadır.

Çığ tehlikesi, özellikle eğimli arazilere sahip dağlık bölgelerde kar birikintilerinin zaman içinde büyüyerek dengesini kaybetmesi sonucu ortaya çıkar. Bu nedenle, özellikle kış aylarında karla kaplı alanlarda dikkatli olunması, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde güvenli rotaların belirlenmesi önemlidir.


BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU RAPORU

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın Kırklareli çavrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 5°C, 12°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

İSTANBUL 3°C, 10°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KIRKLARELİ 4°C, 10°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın yağmurlu

KOCAELİ 5°C, 11°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 4°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 6°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 5°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA 2°C, 12°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ÇANKIRI 0°C, 11°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR -1°C, 8°C

Parçalı bulutlu

KONYA 0°C, 11°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve ye yer çok bulutlu, yarın bölge genelinin(Sinop hariç) yağmurlu iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU 0°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu

DÜZCE 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 2°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 4°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT 1°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın güneyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -5°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN -4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

GAZİANTEP 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

SİİRT 2°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal