Sıcakların Virüsü Engellemediğini Söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Diyarbakır'ı Örnek Gösterdi

Coronavirüs sürecinin başlangıcından beri sıcak havanın virüsü engellediği iddiaları gündeme gelirken, konuyla ilgili olarak Bilim Kurulu Üyesi Prof. Levent Akın açıklama yaptı ve "Sıcağın virüsü engelleyici bir etkisinin olmadığı Diyarbakır ile de ortaya çıktı." dedi.

12.06.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-15:47) Sıcakların Virüsü Engellemediğini Söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Diyarbakır'ı Örnek Gösterdi

Çin'in Vuhan kentinden aralık ayında yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Salgının başlangıcından beri gündeme gelen haberlerde sıcak havanın virüsü etkilediği iddia edildi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte alınan önlemler kapsamında kademeli bir düşüş gözükse de virüs hala etkisini yitirmiş değil.

"SICAK VİRÜSÜN YAYILMASINI ENGELLEMİYORMUŞ"

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, "Sıcağın virüsü engelleyici bir etkisinin olmadığı Diyarbakır ile de ortaya çıktı. Demek ki sıcak virüsün yayılmasını engellemiyormuş. Eğer engellemiş olsaydı Diyarbakır'daki bu vakalarla karşılaşılmazdı." dedi. Akın, Diyarbakır'daki sürecin en fazla bir hafta daha süreceğini belirtti.

Ankara'daki vaka artışlarına da değinen Akın, "Ankara'da tedbirler gevşedi ve hemen yükselme görülmeye başlandı. Kalabalığın yoğun olduğu kent merkezindeki bölgelerde yükselme var. Çevre ilçeler ile merkezdeki kuzey ilçelerde o denli değil ama Ankara'da merkezde yükselme olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"ASKER UĞURLAMA VE MODA'NIN SONUCUNU 10 GÜN SONRA GÖRÜRÜZ"

İstanbul'da bir azalma olduğunu aktaran Akın, "Eğer asker uğurlamaları, Moda Parkı'ndaki görüntüler tekrar ederse İstanbul'da da sıkıntımız artar. Asker uğurlama ve Moda'nın sonucunu 10 gün sonra görürüz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal