14.02.2020-17:57 (Son Güncelleme:29.07.2021-12:19)


1

BUZLU ÇAY

BUZLU ÇAY

Çay tutkunlarının bayılacağı bu tarif hem çok az kalorili hem de hızlıca hazırlanabiliyor. Yarım demlik çayı demledikten sonra soğutarak sürahiye doldurun ve bal ekleyin. Sürahinin içine biraz su ekleyin ve 10 kalıp buz atın. Buzdolabında bekleterek servis edin.



2

NANELİ LİMONLU ŞERBET

NANELİ LİMONLU ŞERBET

1 yemek kaşığı bal, 4 adet limonun suyu, 3 adet karanfil, 10 dal taze naneyi bir kabın içinde çalkalayın. Ardından üzerine su ekleyerek kaynatın. Buzdolabında soğuttuktan sonra tüketin.



3

SOĞUK KAHVE

SOĞUK KAHVE

En sevdiğiniz kahveyi yaptıktan sonra buz kalıbına dökün ve dondurun. Yarım su bardağı soğuk süte yarım çay kaşığı tarçın ekleyin ve buz küplerini içine atın.



4

PANCARLI AYRAN

PANCARLI AYRAN

2 adet küçük boy pancarı haşlayın ve soğutun. Daha sonra blender ile püre haline getirin. Üzerine 2 su bardağı yoğurt ve su ekleyerek karıştırın. Nar ve buz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.



5

KAVUN SUYU

KAVUN SUYU

1 dilim kavunu dilimleyerek 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile birlikte blenderden geçirin. Püreyi buz kalıplarına yerleştirin. Yarım su bardağı suyun içine 5 adet kavun buzu atın.



6

ANANASLI SÜT

ANANASLI SÜT

Ananasları halka şeklinde doğradıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile blenderdan çekin. Daha sonra Hindistan cevizi, tarçın ve buz ekleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR