11.05.2022-13:42 (Son Güncelleme:10.10.2022-14:53)


1

Sibel Can kimdir?

Sibel Can kimdir?

1 Ağustos 1970, İstanbul Karagümrük doğumlu olan Sibel Can şu anda 51 yaşında. Aslen Yugoslav göçmeni olan Sibel Can şarkıcı olarak bilinse de show dünyasının farklı alanlarıyla ilgilenmiş bir sanatçı. Henüz 14 yaşındayken ona gelen teklifi değerlendiren Sibel Can oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Oryantallik yaparken de sahneye solist olarak çıkan Sibel Can o dönemin bilinen mekanlarında sahneye çıktı. Giderek ünü yayıldı ve Nükhet Duru gibi ünlü isimlerin desteğiyle gazinoya çıkan Can, assolist olduğunda 17 yaşındaydı. Ancak yaşının küçük olması çalıştığı mekanların kapanmasına bile sebep oldu. Bu şekilde müzik kariyerine devam edemeyecek olan Sibel Can’ın doğum tarihi babasının açtığı dava sonucunda 1964 olarak değiştirildi.



2

Satış rekorları kırdı

Satış rekorları kırdı

1987 yılında Günah Bize isimli ilk albümünü çıkaran Can, Orhan Gencebay’ın büyük desteğini gördü. Show dünyasında bilinen Sibel Can’ın bu ilk albümü bir anda patladı ve geniş kitlelere yayıldı. Sibel Can daha ilk albümüyle dönemin albüm satış rekorlarından birini kırdı.



3

Şarkıları

Şarkıları

İlk albümünden sonra her sene albüm çıkarmaya başlayan ve her albümünde zirveye çıkan Sibel Can, Padişah, Bu Devirde gibi şarkılarıyla tüm ülkede tanınan bir sanatçı oldu. Sahnesiyle özel günlerin aranan isimlerinden biri haline gelen Sibel Can’ın müzik kariyeri başarıyla katlanarak devam etti. Çakmak Çakmak, Lale Devri, Benim Adım Aşk, Hançer gibi şarkıları dilden dile dolaşan Sibel Can bir dönem dizi ve filmlerde de rol aldı. Özellikle Berivan dizisi onunla anılan işlerden biri haline geldi. Son dönemde Acun Medya yapımı O Ses Türkiye adlı yarışmada da jürilik yapan Sibel Can, şu anda “Şarkılar Bizi Söyler” isimli programı yapıyor.



4

Sibel Can oğlunu evlendirdi

Sibel Can oğlunu evlendirdi

Geçtiğimiz aylarda 30 yaşına basan Engincan, birkaç gün önce kız arkadaşı Merve Kaya'ya evlenme teklifi etmiş ve evet cevabını almıştı. Çift dün evledni.



5

Düğüne damga vuran anlardan biri, ünlü sanatçının gelinine 1 milyon değerindeki hediye ettiği küpeler. Sosyal medyada gündem olan hediye kimi kullanıcılar tarafından eleştirilirken, Can'ın hayranları ünlü sanatçıyı destekledi.



6

Sibel Can ve Hakan Ural Zerrin Özer'in evinde yapılan gizli nikahla evlenmişti. Daha sonra boşanan çiftin arasında bir çekişme yok.



7

Kariyerinin başında Berivan dizisinde Emre Kınay ile birlikte rol alan Sibel Can "Berivanım" şarkısıyla da hatırlanıyor.



8

Yıllar sonra geçtiğimiz sezonlarda Emre Kınay'la tekrar ekran önüne gelen Sibel Can'ın dizisi Sevda'nın Bahçesi maalesef beklenen reytingi yakalayamamıştı. Dizi ilk bölümlerden ekranlara veda etti.



9

Sibel Can gençliğinde popüler gazinolarda ve mekanlarda Emel Sayın, Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek gibi ünlü isimlerle yer aldı.



10

Sibel Can'ın sunduğu Şarkılar Bizi Söyler adlı müzik programı her cumartesi yayında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr