SHOW HD Türksat frekans ayarları 2022 - SHOW HD Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

TV kanalı Show TV'yi frekans ayarları ile keyifle donmadan sıkıntısız bir şekilde izleyebilirsiniz. Show HD Türksat frekans bilgileri nelerdir? İşte ayrıntılar.

21.05.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-15:28) SHOW HD Türksat frekans ayarları 2022 - SHOW HD Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Televizyonda isteyerek ya da istemeyerekten olsa fabrika ayarlarına geri dönüş yapabilirisiniz. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda uydu frekans bilgilerini girmeniz gerekmektedir. 2022 Show HD frekans bilgilerini merak ediyorsanız bu haberi sizler için hazırladık.

Türkiye'nin aktif haberleşme uyduları Türksat 3A ve 4A uyduları, Türksat Uydu Haberleşme Kablo ve İşletme A.Ş. (TÜRKSAT) yönetiminde aktif ve başarılı bir şekilde görevlerini ifa etmektedir. İki uyduda toplam 308 şifrelenmemiş kanal var. Bunlardan 70 kanal HD yayın yaparken, kalan 238 kanal SD yayına devam ediyor. SD yayın ile HD yayın arasında yalnızca görüntü kalitesi farkı vardır. HD yayınlar cihazlara 1080p kalitede, SD yayınlar ise 720p kalitesinde yayın yapmaktadır. Bu da evimize gelen görüntünün netliğini yansıtıyor.

2022 Show HD frekans bilgileri

Show HD frekans ayarı: 12209

Uydu: Türksat 4A

Sinyal Oranı: 10000

FEC: 3/4

Polarizasyon: H- Yatay Doğu

Video PID: 2000

Audio PID: 2100

Kapsama Alanı: Doğu

2021 yılına göre resmi web sitesinden hazırlanmıştır.

show

Show HD frekans ayarları nasıl yapılır?

SHOW HD kanalları için anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlanmış olması gerekmektedir. Türksat 4A anteniniz varsa, uydu cihazınızdan ayarlar menüsüne girerek "Frekans ekle" (farklı cihazlarda tekrarlayıcı, manuel kanal arama veya benzeri olarak karşınıza çıkabilir) menüsüne giriniz. Uydu adı kısmından "Türksat 4A"yı seçiniz. Bir uydu seçtikten sonra alttaki frekans, Polarizasyon, sembol bölümüne yukarıda verilen frekans bilgilerini giriniz. Böylece işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

HD ile SD yayınlar arasında ki farklar nelerdir?

TV kanalınız HD yayın yapmakta ise kaliteyi gözle görebilirsiniz. Kalitenin farkında olacaksınız. Fakat dikkat etmelisiniz ki her HD adı alan kanal HD zevkini yaşatmayabilir. Bu kanallarda 7/24 HD yayın yapılmıyor. Genel olarak HD kanalların kalitesi çok iyi.

TV kanallarında HD izleme mutluluğunu yaşayabilir, güncel frekans bilgilerini haberimizde bulabilsiniz.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal