SGK'ya bugün başvuran 15.000 TL alacak! O yardım tek seferde toplu halde ödeniyor

SGK bugün başvuru yapılması durumunda 15.000 TL nakit para ödemesi yapılıyor. Hesaplara tek seferde yatırılacak olan yardım ile ilgili tüm detaylar ise haberimizin detaylarında..

04.04.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-10:58) SGK'ya bugün başvuran 15.000 TL alacak! O yardım tek seferde toplu halde ödeniyor

SGK'ya bugün başvuran 15.000 TL alacak!Sigortalı kişilerin vefatı sonrası hak sahiplerine bağlanan ölüm aylığı devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdiği nakdi yardım desteklerinden birisidir. 2022 Ocak ayında asgari ücret miktarlarına yapılan zam sonrası kız çocuklarına verilen nakdi destek miktarı da aynı oranla yükseltildi.

Kız çocuklarının evlilik durumlarında ise devletin verdiği ölüm aylığının çeyiz parasına dönüştüğü duyuruldu. Söz konusu yardımın ise şartların sağlanması halinde devlet tarafından tek seferde ve toplu halde ödendiği yardımın anında hesaba nakit olarak yattığı açıklandı. Konuyla ilgili yapılan açıklama sonrası ölüm aylığının çeyiz parasında nasıl dönüştürüldüğü araştırma konusu oldu.

SGK'ya bugün başvuran 15.000 TL alacak!

SGK'ya bugün başvuran 15.000 TL alacak! 

Son veriler çerçevesinde devletten düşük hisse üzerinden yüzde 25 yetim maaşı (ölüm aylığı) alan kız çocuklarına aylık olarak 625 TL verildiği paylaşıldı. Bu yardımın ise 24 ay için toplamı olarak 15 bin TL olarak hesaplandığı ve kız çocuklarına verilen çeyiz parası adı altında verilen paranın ise tek seferde anında hesaplara geçtiği aktarıldı.

'Evlilik Ödeneği' adı da kız çocuklarına verilen nakdi destek yardımından faydalanabilmek için devletin istediği bazı şartlar da bulunuyor. 

2008’den itibaren yetim olan kız çocuklarının aldığı ölüm aylığı kapsamında çeyiz parasını alabilmek için yetim aylığının bağlanmış olması ve maaş alırken evlenme akdinin gerçekleştirilecek olması gerekiyor.


 Evlilik akdi gerçekleştikten sonraki 5 yıl içinde başvuru yapılmadığı takdirde ödeme alma hakkından da yararlanılamıyor.

Evlendikten sonra devletten çeyiz parası alanların boşanma durumlarında ise boşanma tarihinden sonraki 24 ay sonrasında yeniden yetim maaşı alma durumları doğuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal