SGK'dan Genel Sağlık Sigortası duyurusu: Tüm masraflar karşılanıyor!

Genel Sağlık Sigortası ülkemizde birçok vatandaşın faydalandığı bir sigorta. Bu bağlamda vatandaşlar bu sigortanın detaylarını öğrenmek için yoğun aramalar gerçekleştiriyorlar. Bu sigorta dışında kimler var? Sigortadan nasıl faydalanılabiliyor? İşte konu hakkında tüm detaylar…

25.04.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-14:40) SGK'dan Genel Sağlık Sigortası duyurusu: Tüm masraflar karşılanıyor!

SGK tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda GSS bağlamında birçok hizmet vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor. Peki bu sigortadan kimler nasıl yararlanabiliyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm bu soruların cevapları… 

Genel Sağlık Sigortasından yararlanma şartları neler?

GSS’li olan ve bakmak zorunda olduğu kişilerin başvurduğu sağlık hizmeti tarihinden 1 yıl önceye kadar toplamda 30 gün GSS prim günü ödenmiş olması gerekir. 

Bu kapsamda; Bağ-Kur'lular, Ek-5, Ek-6, Ek-9 (Ev işlerinde 10 günden fazla) ve gelir testi sonucu prim ödeme yükümlüsü olan genel sağlık sigortalıları ile bunların bakmak zorunda olduğu kişileri 30 gün prim ödeme koşuluyla beraber, sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu zaman, tecil ve taksitlendirmeleri sürenler dışında, 60 günden fazla prim ve primle ilgili hiçbir borcun bulunmaması gerekir.

SGK'dan Genel Sağlık Sigortası duyurusu: Tüm masraflar karşılanıyor!

60/1-b (İsteğe Bağlı Sigortalılar), 60/1-d (Yabancı Uyruklu Genel Sağlık Sigortalısı), 60/7f (Yabancı Uyruklu Öğrenciler), 4/1-c (İsteğe Bağlı İştirakçiler), 2925 SK Sigortalıları, Ek-13 çerçevesindeki genel sağlık sigortalılarıyla beraber bunların bakmak zorunda olduğu kişileri sağlık hizmet sunucusuna başvurularında hem hiçbir prim borcu hem de primle alakalı herhangi bir borcun olmaması gerekir.

GSS’nin bakmak durumunda olduğu kişilerden çıkıp genel sağlık sigortalı olan kişiler ve bir çerçeveden diğerine geçenlerin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için ise 30 gün genel sağlık sigortasında prim ödeme günü şartına bakılmaz. Bu vatandaşlar işe girdiklerin tarihten itibaren sağlık hizmetini kullanabiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal