SGK provizyon nasıl alınır? GSS provizyon öğrenme ve GSS provizyon sorgulama

Sigortalılık durumlarını sorgulamak isteyen vatandaşlar GSS Provizyon öğrenme ve GSS provizyon sorgulama konusunda internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki SGK provizyon nasıl alınır? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

16.05.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-16:16) SGK provizyon nasıl alınır? GSS provizyon öğrenme ve GSS provizyon sorgulama

Sağlık yardımlarından yararlanmak isteyen her vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden SGK provizyonlarını öğrenmeleri gerekmektedir. Sağlık provizyonlarını aktive etmek isteyenlerin ise yine SGK üzerinden bu işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun dışında Genel Sağlık Sigortası (GSS) Provizyon öğrenme ve GSS provizyon sorgulama işlemleri de internet üzerinden sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor.

SGK provizyon nasıl alınır?

SGK provizyonu, kişinin herhangi bir sağlık sebebinden dolayı hastanelere başvuru yaptığında sigorta açıısından herhangi bir sorun çıkmayacağının garantisini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Vefat eden, emekli aylığı dondurulan veya işten çıkarılan vatandaşların SGK provizyonu otomatik olarak iptal edilmektedir.

GSS provizyon

GSS provizyon sorgulama işlemleri için T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum yılı, il ve güvenlik kodu gibi bilgilerin doğru bir şekilde ESGM sitesine girilmesi gerekmektedir. Daha sonra ‘’Bilgileri Sorgula’’ kısmına tıklanmalı ve ekranın sağ alt kısmında yer alan ‘’Sağlık Provizyonu’’ seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden de GSS provizyon sorgulama işlemi yapılabilir. Bunun için E-Devlet’e giriş yapılmalı ve ‘’SPAS müstehaklık sorgulama’’ araması yapılmalıdır.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal