Sezgin Baran Korkmaz’ın Şöminede Yaktığı Telefonun Eşine Ait Olduğu Ortaya Çıktı

SBK Holding ile bağlı firmalarda kara para aklanmasına ilişkin yapılan soruşturma çerçevesinde, gözaltında olan 11 zanlı adliyeye gönderildi. Operasyon çerçevesinde Korkmaz’ın evinde şöminede yakılan telefonun, karısı Gökmen Korkmaz’a ait olduğu tespit edildi.

01.01.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 01.01.2021-10:29) Sezgin Baran Korkmaz’ın Şöminede Yaktığı Telefonun Eşine Ait Olduğu Ortaya Çıktı

SBK Holding'e ilişkin "132 milyon dolarlık kara para aklama" operasyonunda yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Operasyon çerçevesinde kaçak zanlı Sezgin Baran Korkmaz’ın evinde yapılan arama sonucunda, şömine içinde yakılmış durumda bulunan cep telefonu, Korkmaz’ın karısı Gökmen Korkmaz’a ait olduğu tespit edildi.

Gökmen Korkmaz, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube görevlileri aracılığıyla ifadeye davet edildi. İfade verdikten sonra özgür bırakıldı. Telefona ilişkin yapılan inceleme, Siber Suçlarla Mücadele görevlileri aracılığıyla sürdürülüyor.  Operasyon sonucunda yakalanan on bir zanlı adliyeye gönderildi.

Holdingin Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama işleminde kullandığı hiçbir firmada idareci olarak görev almadığı tespit edilmişti. Firmaların idaresindeki kişiler de ilgi çekiciydi. O kişilerden biri holdingin firmalarından Komaks'ın bekçiliğini yapan Ziyaddin Bartık'tı.

MİLYONER BEKÇİ

Emniyet güçleri baskın için firmaya gittiğinde orada onları bekçi Bartık karşıladı, vazifesinin başındaydı. SBK holdingin paravan şirket olarak kullandığı adlardan biriydi. Bekçinin adına Lüksemburg'ta açılmış 11 milyon 500 bin euro, yani 103 milyon TL sermayeli Ivory Sarl isimli firma vardı. Sadece bu kadar değil, yedi milyon TL'lik bir villa da bekçinin üzerine yapılmıştı.

"BEN BİLMEM SEZGİN AĞAM BİLİR"

2018 senesinden bu yana firmanın sahibi olarak gösterilen Bartık emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

İlk sorgusunda emniyet memurunun, "Villa neden senin adına?" sorusuna, "Ben bilmem Sezgin Ağam bilir" cevabını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal