Sezgin Baran Korkmaz neden tutuklu, neden ABD'ye iade edildi? Sezgin Baran Korkmaz çıktığı ilk mahkemede sorulan soruları cevapladı

Avusturya'da tutuklanan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, Cuma günü ABD'ye iade edildikten sonra ilk defa hakim karşısında yer aldı. Korkmaz; kara para aklama, dolandırıcılık, adaletin tesisini engellemek gibi birçok suçla suçlanıyor.

19.07.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-10:23) Sezgin Baran Korkmaz neden tutuklu, neden ABD'ye iade edildi? Sezgin Baran Korkmaz çıktığı ilk mahkemede sorulan soruları cevapladı

Korkmaz'ın yasa dışı yollar ile Türkiye ve Lüksemburg hesapları üzerinden 133 milyon doları aşan kara para akladığı öne sürülüyor. 

Voice of America tarafından yapılan haberde Korkmaz'ın Pazartesi günü Utah eyaleti Salt Lake City şehrindeki yargıç karşısına çıktığı belirtildi.

Utah 3. Bölge Mahkemesi Sulh Hakimi Jarred Bennet'in karşısında avukatları ile beraber yer alan Korkmaz hakkında ki suçlama iddialarının sorulması üzerine hepsini reddetti.

Sulh hakimi, Korkmaz'ın 21 Eylül tarihindeki duruşmada dosyanın asıl hakimi Jill Parris'in karşısına çıkacağını söyledi.

Duruşmanın ardından Korkmaz tekrardan cezaevine götürüldü.

 sezgin baran korkmaz

Biyodizel üretiminden dolandırıcılık

Korkmaz'ın Utah'taki Plymouth kasabasında kurduğu Washakie Yenilenebilir Enerji şirketine biyodizel üterimi yapmak için Jacob Kingston, Isaiah Kingston ve Levon Termendzhyan ile 1 milyar dolar miktarında yanlış gelir vergisi bildirimi yaparak ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırdığı öne sürülüyor.

Cuma günü ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu kişilerin biyodizel dolandırıcılığıyla elde ettikleri parayı lüks satın alımı, Biofarma isimli şirket, Borajet, Kraliçe Anne isimli tekne, Türkiye'de lüks bir otel, Boğaziçi'nde bir villa ve apartman satın alarak kullandıkları bilgisi paylaşıldı.

Lübnan'daki yetkililerin aracılığı ile Kraliçe Anne isimli tekneye el konulduğu, Türkiye ile diğer ülkelerdeki varlıklarına ise Türkiye ve ABD'nin iddialarından dolayı erişimlerinin engellendiği belirtildi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal