Amerika Vizesi İçin Gerekenler

Amerika Birleşik Devletleri vizesi adına gerekli evraklar, başvuru yapılacak vize türü ve çalışma durumuyla ilişkili olarak değişkenlik göstermektedir.

25.12.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-17:13) Amerika Vizesi İçin Gerekenler

B1/B2, E1/E2 vb. vize türleri bulunan Amerika vizesi başvurularında yapılması gereken öncelikli şey, hangi vize türü için başvuruda bulunulacağını belirlemektir. Bir örnekle ifade etmek gerekirse Amerika’ya gerçekleştireceğiniz ziyaret, New York’taki arkadaşınızı ziyaret etme amacı güdüyorsa ‘Amerika turistik vize’ başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

Başvuracağınız vize türüne karar vermenizin ardından, Amerika vizesi için gerekli evraklar hazır edilmelidir.

Bu sırada önemli olan kısım, çalışma durumunuzu doğru şekilde gösteren evrakları hazırlamak olacaktır. Mesela, Amerika’ya dil eğitimi amacıyla giden bir öğrenci ile firma sahibi konumunda olan diğer bir kişinin hazırladığı evraklar da birbirinden farklı olacaktır.

Amerika vize başvurusunda bulunurken, ne türde vizeye başvurursanız başvurun toplanması gereken bazı sabit evraklar söz konusudur. İster çalışan, ister ev hanımı, ister emekli olun, bazı belgeler kesinlikle hazır olmalıdır. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Ds 160 formu onay sayfası: Elektronik olarak doldurulan DS 160 formunun barkodlu onay sayfası çıktısı. Soruların yer aldığı onay sayfasının çıktısı gerekmiyor.

Pasaportunuzun aslı: Pasaportunuzun 10 senden az olmaması ve geçerlilik tarihinin, dönmeyi planladığınız tarihin ardından en az 3 ay daha geçerli olması lazım. Bunun yanı sıra 2 adet boş vize sayfasının olması (vize basılabilmesi için) gerekiyor.

Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi: Şimdiye dek çıkarttığınız tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının fotokopisi. İşlem görmüş sayfalar, geçmişte çıkartılan tüm vizeler ve giriş çıkış damgasının yer aldığı bütün sayfalardır.

Kimlik fotokopisi: Kimlik fotokopisinin ön ve arka yüzü eklenmelidir.

1 adet fotoğraf: 50×50 mm beyaz zeminli ve yüz hatlarınızı açıkça belli eden bir fotoğraf olması gerekmektedir.

Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon: Uçak, tren, gemi vb. rezervasyon türü.

Konaklama bilgisi: Amerika’da ikamet edeceğiniz yerin adres ve iletişim bilgileri (otel rezervasyonu ya da kalacağınız yerin adresi gibi).

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal