Şevval orucuna nasıl niyet edilir? 2022 Şevval ayı hangi tarihte başıyor?

Ramazan ayının bitmesi ile, Peygamber Efendimiz (s.a.v) Müslümanların Ramazan ayında tuttuğu oruca Ramazan ayından hemen sonra olan Şevval ayında 6 gün ekleyerek oruç tutulursa bütün sene oruç tutmuş sayılır diye buyurmuştur. O halde bir bakalım Şevval ayı ne zaman? Şevval orucu nasıl niyet edilir? Şevval orucu hakkında merak edilenler...

06.05.2022-23:38 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-23:38) Şevval orucuna nasıl niyet edilir? 2022 Şevval ayı hangi tarihte başıyor?

2022 Şevval ayı Ramazan bayramının ilk günü yani 2 Mayıs'a denk gelmektedir. 2 Mayısta başlayan Şevval ayı 30 Mayısta sona erecektir. Şevval ayının önemine bakacak olursak, Peygamber efendimiz Hz Muhammed(s.a.v) buyurmuştur ki; Her kim Ramazan ayı orucundan sonra Şevval ayından da 6 gün oruç tutarsa bir sene oruç tutmuş sayılacaktır.

Şevval ayında oruç tutmak çok büyük sevap olarak bilinmektedir. İster peş peşe 6 gün tutabilir isterseniz Şevval ayı boyunca oruç günlerini bölebilirsiniz. Ramazan ayı içerisinde tutulmayan oruçları Şevval ayında tuttuğunuz oruçlara sayamazsınız. Nafile oruç için ayrıca tutmanız gerekmektedir.

Şevval ayında oruç tutarken nasıl niyet edilmektedir?

Müslümanların araştırdığı bir diğer konuda Şevval orucu tutarken nasıl niyet edilmesi gerektiği oldu. Şevval orucu da Ramazan ayındaki oruç gibidir. İmsak vaktinde başlayan oruç, akşam ezanında bozulur.

Niyet etmek için ise; Niyet ettim Allah rızası için Şevval orucu tutmaya diye niyetlenebilirsiniz. Eğer ki tutmak istediğiniz oruç Ramazan ayında tutamadığınız kaza orucu ise; Niyetim ettim Allah rızası için kaza orucu tutmaya şeklinde niyetlenmektedir.

Şevval orucuna nasıl niyet edilir?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal