Şevval orucu ne zaman başlıyor? 2022 Diyanet dini günler takvimi Şevval orucu tarihleri

Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayının ne zaman başlayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İslam alemi için büyük bir önem taşıyan Şevval ayı için şimdiden araştırmalara başlandı. Şevval ayında da oruç tutmak isteyenler Şevval ayında ne zaman oruç tutulacağını araştırıyor. Peki, Şevval orucu ne zaman başlıyor? Diyanet işleri takvimi Şevval ayı orucu tarihleri...

20.04.2022-21:39 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-21:39) Şevval orucu ne zaman başlıyor? 2022 Diyanet dini günler takvimi Şevval orucu tarihleri

İslam alemi için büyük bir öneme sahip Şevval ayında oruç tutmak da büyük bir öneme sahiptir. Bu ay içerisinde oruç tutmak isteyenler ise oruç tutulacak en doğru günü merak ediyor. Bunun üzerineyse Şevval ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen pek çok kişi, Şevval orucunun ne zaman başladığını araştırıyor.

Şevval ayı ne zaman başlıyor?

On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayından sonra başlayan Şevval ayı, Hac aylarının ilki olarak bilinmektedir. Ramazan ayından hemen sonra başlayacak olan Şevval ayı  bu sene, Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 2 Mayıs Pazartesi gününe denk gelmektedir. Yani bu ayda oruç tutmak isteyenler bu tarihe dikkat etmelidir. Şevval ayının son günü ise 30 Mayıs Pazartesi günüdür.

Şevval orucu ne zaman

Şevval orucu ne zaman tutulur?

Şevval ayı orucunun tutulması için Şevval ayı içerisinde olmak gerekmektedir. Bu orucu tutmak Ramazan Bayramı dönemine tutmak uygun görülmemektedir. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının da ilk günüdür. Bayramlarda oruç tutulmayacağından dolayı Şevval ayının ilk gününde de oruç tutulmaktadır. Şevval ayında oruç tutulabilmesi için bayramın bitmesi gerekmektedir.

Şevval ayında 6 gün oruç tutmak yeterlidir. Ramazan ayında olduğu gibi bu oruçları art arda tutma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu orucu Şevval ayının sonuna kadar istediğiniz günlerde tutabilirsiniz.

Şevval ayında tutulan oruç, Ramazan ayında olduğu gibi farz değildir. Şevval ayında sünnet olan orucun sevabı da büyüktür.

Şevval orucuna nasıl niyet edilir

Şevval orucuna nasıl niyet edilir?

Ramazan ayında tutulan oruç gibi büyük bir sevabı olan Şevval ayında tutulan oruç, niyet edildikten sonra başlamaktadır.

Şevval ayında oruç tutmak isteyenler, istedikleri şekilde oruç tutmak için niyet edebilir. Allah için ya da Allah rızası için niyet ettikten sonra istediğiniz duayı okuyarak da niyet edebilirsiniz.

Eğer Ramazan ayında tutamadığınız oruçların kazasını Şevval ayında tutacaksanız; bunu niyetinizde belirtmeniz gerekmektedir. Birçok tarafından merak edilen bu konu din görevlilerine sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Ramazan ayında oruç tutamayanlar, Ramazan Bayramı'yla başlayan Şevval ayında kaza orucunu tutabilir. Kaza orucunun niyetinde, kaza orucu olduğunu mutlaka dile getirmeniz gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal