Sessiz İstila nedir, neden gündem oldu? Sessiz istila filmi konusu ne? Sessiz İstila filmi oyuncuları kimler?

Türkiye’deki sığınmacıları ve düzeni bulunmayan göçmenlerin konusunu almış olan “Sessiz İstila” isimli kısa film yayınlanmasıyla birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Bunun üzerine Film İnternet üzerinde vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Sessiz İstila nedir, neden gündem oldu? Sessiz istila filmi konusu ne? İşte gündemde yer alan film hakkındaki detaylara sayfamızda yer verilmiştir.

04.05.2022-08:43 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-08:43) Sessiz İstila nedir, neden gündem oldu? Sessiz istila filmi konusu ne? Sessiz İstila filmi oyuncuları kimler?

Türkiye’deki sığınmacıları ve düzensiz göçmenleri konu almış olan “Sessiz İstila” isimli kısa film yayınlanmasıyla birlikte hemen, Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Bunun üzerine Film İnternet üzerinde vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Bir çok kişi tarafından tartışmalara yol açan film, ülkemizdeki sığınmacıların ve göçmenlerin belli bir amaç için mi ülkemize geldiklerini düşündürmüyor değil! Her ne koşulda olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti her zaman tek bir millet ve tek bir vatan olarak kalmaya devam edecektir. 

Sessiz İstila

Sessiz İstila nedir, neden gündem oldu? Sessiz istila filmi konusu ne? 

Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen açıklamalarda, Sessiz İstila filminde, mülteciler ile ilgili bazı bilgi paylaşımlarının yanlış aktarıldığını ve manipüle ederek gerçekleri yansıtmadığını paylaşmıştır. 

Türkiye'ye başka ülkelerden sığınmış olan sığınmacıları ve düzeni olmayan göçmenleri konu almış olan, 'Sessiz İstila' adlı filmle ilgili EMG harekete geçerek, gerçekleri doğru bir şekilde yansıtmadığı ve yalan yanlış anlattığı için, siyasal iletişimci ve spiker Hande Karacasu'yu Sakarya'da gözaltına almıştır.

Ülkemizde yaşanmaya devam etmekte olan, Suriyeli ve Afganlı krizi "İstila" olarak yorumlanırken, bir yandan da Türkiye'nin dört bir yanından gelen korkunç fotoğraflar ile bir film gündemde yer almış durumda. 

Sessiz İstila filmi bugün "Hande Hanım faşist bir ırkçı mısınız?" sorusuna "Ben "ırkçı" değilim; "vatanperver" bir Atatürk Türkiyesi kadınıyım" diyen gazeteci Hande Karacasu'nun YouTube kanalında yayına girdi ve hiç olmadığı kadar izlenme ve yoğunluk gördü. 

2043 senesinde Türkiye'de yaşanan olayların anlatıldığı filmin yayınlanmış olan fragmanında, tarihin 3 Mayıs 2043'te olduğu ve TV ekranlarında Arapça konuşulduğunun duyulması ilk dikkat olay olmuş durumda. Bir çocuğun annesi ve babasına hesap soruluyor olan, konuşma ise şu şekilde geçmektedir. "Hekimler patır patır istifa eder iken arkalarında durmamışsınız? Sonra 'Böyle olacağını nereden bilebilirdik?' Yalan mı baba?"

 "Günümün nasıl geçtiğini sormuştun değil mi? Anlatayım." "Zeynel Bey'in hastanesinde Türkçe bahsetmek yasak. Niye? Hekimler da hastalar da Türkçe bilmiyor çünkü. İki adet Türk arkadaşım var benim gibi, temizlikçi. Onlar da kendi aralarında Arapça konuşuyor." Bu paylaşılanların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, hiç beklemeden harekete geçerek gözaltı sürecini başlatmıştır.

Bu videoyu paylaşan siyasal iletişimci ve spiker Hande Karacasu’nun Sakarya’daki evinde gözaltına alındığını açıklanmıştır.  EGM’den yapılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde “Sessiz İstila” başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da, ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan bir hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal