SES parti lideri kimdir, logosu ne?

Kars'ın eski belediye başkanı Ayhan Bilgen, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (Ses Parti) kuruluşu hakkında İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe hazırladı. Bu sabah Bakanlığa dilekçenin sunulmasının ardından yeni kuruluşu gerçekleştirilecek olan SES partisinin liderinin kim olduğu ve partinin logosu araştırılıyor.

31.03.2022-14:12 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-14:12) SES parti lideri kimdir, logosu ne?

HDP'de bir dönem Kars belediye başkanlığı yapan Ayhan Bilgen, partiden ayrıldıktan sonra aralarında HDP Milletvekili Müslüm Doğan'ın da bulunduğu bir grup arkadaşıyla yeni parti kurma çalışmaları başlattı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra partinin kuruluş onayı için bir dilekçe hazırlandı. Hazırlanan dilekçe bu sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na iletildi. 

SES parti lideri kimdir, logosu ne?

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Partisi) liderinin kim olduğu araştırılırken partinin logosu bazı kesimlerce tartışma konusuna neden oldu.

SES parti lideri kimdir, logosu ne?

HDP'den bir dönem milletvekili olan ve Kars'ın belediye başkanı olarak görev yapan Ayhan Bilgen liderliğinde kurulan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurulma onayına ilişkin dilekçe, İçişleri Bakanlığı'na iletildi. Dilekçenin verilmesinden önce basına bir açıklama yapan  Müslüm Doğan,  Türkiye'de hem hakkın hem de hukukun yanı sıra adaletin de askıya alındığını ve bu durum karşısında da muhalefetin herhangi bir siyaset üretemediğini belirterek yeni bir siyasi zemine ihtiyaç duyulduğu için SES Partisinin kurulmasına karar verdiklerini söyledi. Yaklaşık olarak 6 ay gibi bir süre içinde çalışmalarını tamamladıklarını belirten Doğan, yurdun her bir bölgesinde partiye katılarak görev almak isteyen herkesle temas halinde olduklarını ve bu şekilde bir program oluşturduklarını ifade etti.

SES parti lideri kimdir, logosu ne?

Kurulmasına karar verdikleri yeni partinin demokrasiyi arayan, sürekli gelişen ve halkın taleplerini karşılamayı amaç haline getirmek isteyen bir parti olduğuna dikkat çeken Müslüm Doğan, hiçbir partinin karşısında da yer almayacaklarını kaydetti.

Yapılan bu açıklamaların ardında partinin logosu da kamuoyunda bir tartışma yarattı. Logoda bulunan güvercin görselinin DSP'nin parti logosuyla benzerlik göstermesi bazı vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

SES parti lideri kimdir, logosu ne?

Logodaki detayları dikkatlice incelendiği zaman logonun lacivert bir zeminin üzerine beyaz bir güvercin konulduğu görülürken bu detay ile DSP'nin logosuyla hemen hemen aynı olduğu anlaşılıyor. Bilindiği üzere DSP'nin logosu mavi zemin üzerinde duran beyaz bir güvercinden oluşuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal