Ses Kısılmasına Dikkat! Ses Tellerinin...

Sesinizde ki değişikliği mutlaka izlemelisiniz. Vücudunuz sağlık konusunda sizlere sinyaller verir bunlara kulak vermeniz gerekmektedir. Sesini 15 gün kısık kalırsa neler olur?

12.12.2019-14:13 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-14:02)

 Sesini 15 gün kısık kalırsa neler olur?  Sesinizde ki değişikliği mutlaka izlemelisiniz. Vücudunuz sağlık konusunda sizlere sinyaller verir bunlara kulak vermeniz gerekmektedir.

SES KISILMALARINA DİKKAT

Üst solunum yollarını  etkileyen  enfeksiyonların bir bölümünde hastalıktan ses tellerinin de etkilenmesi sonucu ses kısıklığının ortaya çıkabileceğini ifade eden Prof. Dr. Murat Topak, “Bu durum hastalığın doğal seyriyle veya tedavi ile bir süre sonra düzelir. Ancak 15 günden fazla süren ses kısıklığında mutlaka bir KBB uzmanının değerlendirmesine ihtiyaç vardır” uyarısında bulundu.

İnsanlardaki ses telleri oldukça özelleşmiş olup tabakalı bir anatomik yapıya sahiptir. Yüzeydeki örtücü epitel ile alttaki gövdeyi oluşturan kas tabakası arasında yer alan 3 tabakalı gevşek bağ dokusu katmanı nedeniyle, ses teli üzerindeki örtü alttaki gövdeden bağımsız olarak bir dalgalanma hareketi meydana getirebilmektedir. Bu örtü-gövde mekanizmasının bozulması nedeniyle ses kısıklığı  ortaya çıkar. Ses tellerinin bu tabakalı yapısında bozulma sonucu ortaya çıkan ses kısıklığı sesi uygunsuz ve kötü kullanmanın bir belirtisi olduğu gibi, kötü huylu gırtlak hastalıklarının da başlangıç bulgusu olabilir. Bu nedenle seste değişiklik meydana gelen her hasta dikkatle muayene edilerek buna yol açan etkenler belirlenmeli ve gerekli tedaviler uygulanmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal