Sergey Lavrov: Türkiye Rusya'nın Stratejik Ortağı Değil

Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalarla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi" dedi.

14.10.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-14:32) Sergey Lavrov: Türkiye Rusya'nın Stratejik Ortağı Değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki pozisyonundan memnun olmadıklarını söyledi.

"TÜRKİYE İLE HEMFİKİR DEĞİLİZ"

Lavrov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki pozisyonuyla ilgili "Türkiye'nin Karabağ'daki adımları Suriye'deki gibi şeffaf olmalı. Karabağ sorununda askeri çözüm kabul edilemez. Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil." şeklinde değerlendirmede bulundu. 

Söz konusu sorunun askeri çözümünün olduğu ya da askeri çözümün kabul edilebilir olduğuna dair açıklamalara katılmanın mümkün olmadığını söyleyen Lavrov, "Maalesef Türkiye bunu yapabilirdi ve -askeri eylemler de dahil- Azerbaycan’ın bu sorunu çözmek için gerçekleştireceği her eylemi destekleyeceğini de doğruladı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE STRATEJİK MÜTTEFİKİMİZ DEĞİL"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bir soru üzerine "Türkiye’yi hiçbir zaman stratejik müttefikimiz olarak sınıflandırmadık. Türkiye partnerimiz. Çok yakın bir partnerimiz. Söz konusu partnerliğin birçok alanda stratejik mahiyeti var." dedi.

"KARABAĞ'DA RUS GÖZLEMCİLER OLMALI"

Lavrov, ateşkese rağmen devam eden çatışmalarla ilgili açıklamasında Karabağ temas hattına Rus gözlemcilerin gönderilmesinin doğru olacağını ancak kararı verecek olanların Bakü ve Erivan olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal