Sergen Yalçın Galatasaray maçından sonra ateş püskürdü: Türk futbolu çok kötü bir yere gidiyor

Bitexen Antalyaspor'un teknik direktörü olan Sergen Yalçın, Galatasaray mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Yalçın, kendilerinin kötü oynadıklarını dile getirirken hakemlere de serzenişte bulundu. İşte detaylar...

27.02.2024-01:33 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-01:33)

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Galatasaray- Antalyaspor maçının galibi Galatasaray oldu. 2-1 biten mücadelenin ardından Bitexen Antalyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın ise yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

“Türk futbolu adına yazık”

Türk futbolunun hiç iyiye gitmediğini belirten Yalçın "Bu kadar emek, bu kadar mücadele. VAR hakemi ve sahadaki hakem. Yazık. Türk futbolu adına yazık. Masa başında yapmayın bunları. VAR sistemi böyle kullanılacaksa hiç kullanmayın. En azından 'Hakem hata yaptı' der, geçeriz. Bu hataya girmiyor. O ofsaytta çizgiyi nasıl çektiler? Anlayamadık. Bu kadar mücadele veriyoruz, yazık! Galatasaray, bizi zaten yenebilir. Bu şekilde olmamalıydı. Türk futbolu sağlıklı bir yere gitmiyor" dedi.

“Kendi açımızdan böyle bakmak istiyoruz”

Basın toplantısında ise sözlerine oyuncularına teşekkür ederek başlayan Sergen Yalçın “Çok zor bir deplasmanda, ağır baskı altında oynadık. İyi hazırlanmıştık. Rakibimizi iyi analiz ettik. Özellikle geçiş oyunlarını kapatmak için merkezi kapatarak önde oynadık. Aslında risk alarak oynadık. Maçın tamamında iyi mücadele ettik. Rakibe hem ikili mücadelelerde hem ikinci toplarda hem de tempolu oyunlarda cevap verdik. Kaybetmek tabii ki üzücü. Çünkü çok mücadele ettik. Bazen kaybederken başka şeyler kazanırsın. Kendi açımızdan böyle bakmak istiyoruz. Aslında başka şeylere bakmamız gerekiyor ama baktığımız şeylerin fayda getireceğini düşünmüyorum. O yüzden oraya bakmak istemiyorum. Sadece oyuna odaklanıp, oyunu konuşmak istiyorum. Kendi adımıza olumlu bir geceydi. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Sonucunda kaybettik. Oyuncularıma tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Çok fazla şey beklemek yanlış olur”

Galatasaray’ın iyi olmadığını ve kendilerinin kötü oynadığını ifade eden Sergen Yalçın “Galatasaray kötü değildi, biz iyiydik. Seviyesi belli olan bir takımız. Söylediklerinizi yapabilseydik bugün 3. sırada olurduk veya şampiyonluğa oynardık. Oyuncu kalitemizin seviyesi, futbolcuların aldığı rakamlar belli. Anadolu takımlarının geneli böyle. Çok fazla şey beklemek yanlış olur, gerçekçiliğin dışına çıkar. Kendi kalitemize ve oyuncu grubumuza göre doğru oyunu oynayıp iyi mücadele ettik. Sadece sonucu alamadık. Bazen sonucu alamıyorsun ama başka şeyler kazanıyorsunuz. Oyuncular öz güvenini kazanıyor. Soyunma odasında çok mutlulardı. Kaybettiklerine üzülmediler çünkü oyunumuz çok güçlüydü. Geçen hafta berabere biten İstanbulspor maçından sonra hepimiz ağlayacaktık. Bugün kaybetmemize rağmen moraller bozuk değildi çünkü onlar da oynadıkları futbolun ne kadar güçlü olduğunun ve mücadele ettiklerinin farkında” ifadelerini kullandı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal