01.10.2022-08:35 (Son Güncelleme:08.06.2023-14:56)


1

Kimdir?

Kimdir?

Serenay Sarıkaya 1 Temmuz 1991 tarihinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Ünlü oyuncu yengeç burcudur. Sarıkaya 1,75 cm boyu ve 53 kg ağırlığındadır. Serenay Sarıkaya 15 yaşında katıldığı güzellik yarışmasını kazandı ve yolu da bu sayede açılmıştır. Babasının adı Mustafa Sarıkaya annesinin ismi ise Ümran Seyhan’dır. Serenay Sarıkaya, ailesi ile birlikte bir süre Antalya'da yaşamıştır.



2

Eğitimi

Eğitimi

Sarıkaya, üniversite eğitimi yurt dışında tamamlamak istemiş, fakat bunu başaramayarak üniversite eğitimi görmemiştir. Çocukken kesinlikle oyuncu olmak gibi bir hedefi olmayan Sarıkaya, modellik yapmayı çok istiyordu. Bir dönem basketbolla ilgilendi ve uzun bir süre voleybol oynadı. Bir süre de tenisle de ilgilendi. Serenay Sarıkaya, oyunculuk kariyeri öncesinde Latin danslarına da ilgilendi. Oyuncu Serenay Sarıkaya 15 yaşındayken Çekya’da düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’na katıldı. Yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışma sonrasında ise oyunculuk kariyerine başladı.



3

Serenay'dan bikini şov

Serenay'dan bikini şov

Yunan adalarında tatilde olan Serenay Sarıkaya, güzel fiziği ile nefes kesti. Sahilde bikini şov yapan güzel oyuncu o anlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Takipçileri Sarıkaya'ya "göğüslerin görüyor", "Tamam anladık güzelsin", "Sen gerçek misin?" şeklinde yorumlarda bulundu.



4

Serenay Sarıkaya 2006 yılında ilk oyunculuk deneyimini yapmıştır. İlk oyunculuk deneyimini romantik komedi türünde olan Şaşkın filminde yaşamıştır. 2008 yılında ise Plajda filmi ile birlikte yine aynı yıl içinde Peri Masalı adlı dizide ve Limon Ağacı isimli dizilerde oyunculuk kariyerine devam etmiştir. 2008 yılında kariyerine Adanalı dizisiyle devam etmiştir.



5

Dizileri

Dizileri

Serenay Sarıkaya 2010 yılında Miss World Türkiye güzellik yarışmasında Miss Turkey ikinci seçilmiştir. Bu yarışma sayesinde daha çok tanınmıştır. 2010 – 2012 yılları arasında Lale Devri, 2013 -2015 yılları arasında Medcezir, Behzat Ç Ankara Yanıyor gibi projelerde yer almıştır. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını ödülünü almıştır.



6

2017 yılı içerisinde Fi ve Çi dizilerinde başarılı bir performans sergiledikten sonra 2019 yılının Şubat ayında sahneye koyulan Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında” müzikalinde muhteşem bir performans sergilemiştir. Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü olmuştur.



7

Eski ilişkileri

Eski ilişkileri

Serenay Sarıkaya, bugüne kadar birçok ünlü isimle ilişki yaşamıştır. Çoğu dizi veya filmlerdeki rol arkadaşlarıdır.



8

Bu isimlerin başında; Çağatay Ulusoy, Kerem Bürsin, Cem Yılmaz, Umut Evirgen ve son olarak Burak Deniz ile beraber olduğu konuşuluyor.



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr