17.03.2022-14:57 (Son Güncelleme:17.03.2022-15:12)


1

Daha önce sosyal medya hesabında Can Tanrıyar için ağır eleştiriler yapan Serengil hakkında hakaret davası açıldı.



2

Seren Serengil’in daha önce farklı zamanlarda Can Tanrıyar’a Manyak ve Tımarhanelik kelimelerini kullanması ünlü şarkıcının başını yaktı.



3

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya şikayetçi Can Tnarıyar’ın avukatı katıldı.



4

Duruşma savcısı, Serengil’in kelimelerinin ifade özgürlüğünü aştığını belirterek cezalandırılmasını talep etti.



5

Can Tanrıyar avukatı Hande Var, "Suçun yasal unsurları oluşmuştur. Sanık halen sistematik olarak eylemini devam ettirmektedir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.



6

Bunun üzerine Seren Serengil’in avukatı Özgür Noyan, "Kamuya mal olmuş kişilerin diğer insanlara nazaran ağır eleştirilere daha fazla katlanma yükümlülüğü vardır. Müvekkilim de ifade ve basın özgürlüğü hakları kapsamında ağır eleştirilerde bulunmuştur. Hakaret kastı yoktur. Beraatini talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.



7

Hazırlanan iddianamede, Serengil'in Instagram üzerinden "Bu manyak içim gerekeni yapalım. Tımarhanelik ama önce bir parmaklık görsün, belki düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz'ün Cumhurbaşkanına seslendiği Can Tanrıyar'dır" şeklinde hakaret içerikli paylaşımı yer alıyordu. Bu sözlerin şikayetçi Tanrıyar'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği söylendi.



8

Serengil’e "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr