Şemsiyeleri hazırlayın: Meteoroloj’den 81 il için sağanak yağış ve kar alarmı

Meteoroloji’den gelen son uyarıya göre Türkiye genelinde bugünden başlayarak sağanak yağış ve kar etkili olacak. 81 ilde alarm verilirken alarm seviyesi Akdeniz için turuncuya döndü. İşte 13 Şubat 2024 hava durumu…

13.02.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-17:21)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Şubat 2024 Salı günü hava durumu raporunda Türkiye genelinde sağanak yağış, fırtına ve kar beklediğini duyurdu. 4 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlanırken İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Maraş, Antep, Kilis, Adıyaman, Urfa, Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan Antalya, Burdur, Isparta, Muğla için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak beklenirken, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

13 Şubat hava durumu

Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Urfa çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar görülebilir. İç ve doğu kesimlerde ise yer yer pus ve sis olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle, halkın bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.

Kuvvetli rüzgar

Rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.

Çığ tehlikesi var

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusundaki eğimli ve karla kaplı bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir.

13 Şubat 2024 hava durumu

13 Şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal