Şemame Kelimesinin Anlamı Nedir? İbrahim Tatlıses'in Şarkısında Geçen Şemame Şemame Ne Demek?

Star TV'de yayınlanmaya başlayan efsanevi program İbo Show her hafta izleyicisinin karşısına çıkıyor. İbrahim Tatlıses denilince kuşkusuz şemame geliyordur. Peki Şemame ne demek? İbrahim Tatlıses'in şarkısında geçen Şemame ne anlama geliyor?

18.01.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-09:39) Şemame Kelimesinin Anlamı Nedir? İbrahim Tatlıses'in Şarkısında Geçen Şemame Şemame Ne Demek?

Fenomen program İbo Show yıllar sonra yeniden ekranlara gelmeye başladı. İbrahim Tatlıses ile özdeşleşen program, her hafta izleyicisinin karşısına çıkıyor. İbrahim Tatlıses şarkısında geçen şemame ne anlama geliyor? İşte haberin detayları...

Ünlü şarkıcı, söz yazarı ve besteci İbrahim Tatlıses'in dillere pelesenk olan birden çok şarkısı vardır. Onlardan biri de şemame şarksıdır. Yıllardan beri söylenen bu şarkının anlamı merak edilir. İşte şemame kelimesinin anlamı.

ŞEMMAME ŞEMMAMME NE DEMEK?

İbrahim Tatlıses’in en bilinen şarkılarından biri olan ve bazı düğünlerde halay çekilen Şemame şarkısının anlamı sürekli merak edilir. Bilindiği gibi şarkının sözleri Kürtçe’dir. Ancak Şemame kelimesi Arapça kökenlidir. (Ar. şemm “koklamak”tan şemmāme): Güzel kokan ancak yenmeyen ve üzeri benekli küçük bir meyve anlamında gelmektedir. 'Mec'’ ise ufak tefek kimse anlamına gelmektedir.

ŞEMAME ŞARKISI SÖZLERİ

Şemamê Şemamê Şemamê bûkê
Domamê domamê domamê bûkê
Şemam bûka mele
Domam bûka mele
Genim da zerdele
Nehişt para mele
Revî çû ser kele
Şemamê tîto vît e

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal